Vanoers.nlAgroAgroflits week 46

Agroflits week 46 

Agroflits week 46

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

TVL Q4 opent begin december

Ook in het vierde kwartaal 2021 opent het kabinet de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Ondernemers die in het 4e kwartaal 2021 30% minder omzet hadden ten opzichte van het 4e kwartaal 2019 of het 1e kwartaal 2020 komen in aanmerking voor deze subsidie. Er geldt geen opslag voor land- en tuinbouwbedrijven en het maximum bedrag is € 250.000. De aanvraagperiode opent naar verwachting begin december.

Rundvee & Mechanisatie Vakdagen gaan niet door

Van 23 november tot 25 november 2021 zou in Gorinchem de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen worden georganiseerd. De beurs zou met toepassing van de coronamaatregelen kunnen plaatsvinden, maar veel standhouders hebben afgemeld. Hierdoor heeft de organisatie besloten de beurs te verplaatsen naar 22, 23 en 24 november 2022. Vanzelfsprekend ontvangt Van Oers Agro u graag dan op de beurs.

Let op telefonische scam

De afgelopen weken worden veel mensen gebeld door personen die vragen om het Burger Service Nummer (BSN). Onder valse voorwendselen probeert iemand dan persoonsgegevens te achterhalen. Ook wordt gevraagd door een ‘bandje’ om het BSN te sturen naar een telefoonnummer. Veel voorkomend is een telefoontje van het niet bestaande ‘Dutch Supreme Court’ of ‘The National Police’. Weest alert en ga niet in op deze verzoeken. Bij twijfel raden wij u aan niet verder te gaan en de verbinding te verbreken.

Nieuwe financieringsstructuur FrieslandCampina

Op dit moment bestaat de ledenfinanciering van FrieslandCampina uit kapitaal, ledencertificaten en -obligaties (vast of vrij), waarover u rente ontvangt. De winstuitkering vindt plaats over de geleverde melk ongeacht het ingebrachte kapitaal. Omdat deze wijze van ledenfinanciering tot problemen leidt bij FrieslandCampina wordt er nieuwe wijze van financiering geïntroduceerd vanaf 1 januari 2022, waarbij melkleverantie en kapitaal aan elkaar worden gekoppeld. Op basis van de melkleverantie in de periode van 1 oktober 2020 tot en met 30 september 2021 geeft FrieslandCampina leveringscertificaten (ook wel melkcertificaten genoemd) uit aan haar leden-melkveehouders met een waarde van € 8 per 100 kg melk. De winstuitkering blijft op basis van de geleverde melk. Maar deze moeten nu wel afgedekt zijn met leveringscertificaten. Voor 17 december 2021 moet u aangeven hoe u de financiering van de leveringscertificaten wilt laten plaatsvinden.

Heeft er dit jaar een bedrijfsoverdracht plaatsgevonden of gaat u in de komende jaren uw melkveebedrijf overdragen? Of wilt u meer weten over de fiscale gevolgen bij de omzetting van ledencertificaten en -obligaties in leveringscertificaten? Houd dan onze website in de gaten! Binnenkort komt een uitgebreid artikel online over dit onderwerp. Alvast meer weten? Neem contact op met uw relatiebeheerder of belastingadviseur.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

theunis mulders
Theunis Mulders
Manager agro
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
theunis mulders
Theunis Mulders
Van Oers Agro
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

theunis mulders
Theunis Mulders | Manager Agro
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!