Vanoers.nlAgroAgroFlits week 44

AgroFlits week 44 

landbouwmachines aan het werk

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Herinnering OVOB: deadline 20 november

Wilt u vanaf 2020 gebruik maken van de OVOB voor de btw? Dan dient u dit vóór 20 november bij de Belastingdienst te melden. De omzetgerelateerde vrijstelling omzetbelasting (OVOB) vervangt de kleine ondernemersregeling (KOR) per 1 januari 2020. Ondernemers met een omzet lager dan 20.000 euro komen voor de OVOB in aanmerking. Dit geldt ook voor bv’s. De regeling kent voordelen (geen BTW afdragen) en nadelen (geen BTW terugvragen en geen vrijgesteld bedrag). Maakt u nu gebruik van de ontheffing van administratieve verplichtingen voor de btw? Dan hoeft u zich niet aan te melden, maar valt u automatisch onder de nieuwe vrijstelling. Wij kunnen voor u berekenen of u voor de vrijstelling in aanmerking komt en of deze voor u voordelig is. Neem daarvoor tijdig contact op met uw relatiebeheerder.

 

Cursus actualiteiten aardbeien

Op donderdagavond 14 november praten wij aardbeientelers bij over de ontwikkelingen in de sector. Er komen verschillende thema’s aan bod zoals e-herkenning, lonen en payroll, de Wet Arbeidsmarkt in Balans, wijzigingen in de cao ‘open teelten en glastuinbouw’ en andere relevante actualiteiten. Daarnaast nemen we u mee in de resultaten over het voorbije seizoen. Inschrijven voor deze gratis cursus op ons kantoor in Zundert kan via de Van Oers Academy.

 

Lunchbijeenkomst voor agrarische ondernemers: Stoppen of doorgaan?

Boeren stoppen niet, ze ploegen voort. Maar wat als er geen bedrijfsopvolger is? Moet u dan al nadenken over afbouwen of stoppen of zijn er wellicht andere opties? Tijdens deze bijeenkomst praten wij u bij over de (fiscale) gevolgen én over de mogelijkheden. Zo kan het interessant zijn om uw kinderen te laten toetreden tot de onderneming. Andere alternatieven waar u misschien nog niet over heeft nagedacht zijn het aangaan van een samenwerkingsverband met een jonge agrariër of het oprichten van een bv. Er worden twee bijeenkomsten gegeven over dit thema: donderdag 21 november op ons kantoor in Zundert en dinsdag 26 november op ons kantoor in Roosendaal. De aanvang is 12.00 uur en wij verzorgen voor u de lunch. Schrijf u snel in voor deze gratis cursus via de website van de Van Oers Academy.

 

Subsidieregeling Sanering Varkenshouderij opengesteld

Varkenshouders in concentratiegebieden Zuid en Oost kunnen vanaf 25 november een stopsubsidie aanvragen. RVO neemt tot 15 januari 2020 aanvragen in behandeling. De vergoeding bestaat uit de marktconforme waarde van de varkensrechten en een vergoeding voor het waardeverlies van de varkensstallen op basis van 65% van de gecorrigeerde vervangingswaarde. Informeer bij uw relatiebeheerder naar de specifieke voorwaarden en mogelijkheden.

 

Dividenduitkering naar privé nog in 2019

Heeft u een bv en wilt u geld vanuit de bv overhevelen naar privé? Dat kan door middel van een dividenduitkering. Over een dividenduitkering bent u inkomstenbelasting verschuldigd. In 2019 wordt over de uitkering 25% belasting geheven. Stapsgewijs wordt dit tarief verhoogd. In 2020 wordt 26,25% belasting geheven en in 2021 stijgt het tarief verder naar 26,9%. Als u van plan bent om een dividenduitkering te gaan doen, kan het voor u voordelig zijn om dit te doen in 2019. U maakt dan nog gebruik van het huidige tarief van 25%.

  • icon
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arno Zagers
Arno Zagers | Directielid Agro
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.