Vanoers.nlAgroAgroflits week 44

Agroflits week 44 

Agroflits week 44

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Online bescherming: hacktest voor uw bedrijf

Cybercrime is de meest groeiende en meest renderende vorm van criminaliteit. Door gegevens te blokkeren kunnen internetcriminelen hele bedrijven of processen stilleggen. Wat gebeurt er als u niet meer bij uw facturen of werkbonnen kunt? Of wanneer op afstand uw klimaatcomputer of ventilatie wordt stilgezet? De koelcel ineens op min 5ºC staat? Onze specialisten van IT Advies kunnen u informeren over beveiliging van uw systemen, over wachtwoordbeheer en over back-ups. Maak kennis met onze specialisten en laat uw beveiliging testen om te zien of u een gemakkelijke prooi bent voor internetcriminelen.

Heeft u nog vrije ruimte in de werkkostenregeling?

Binnen de werkkostenregeling mag u als werkgever een gedeelte van het totale fiscale loonsom besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan uw werknemers. Over de eerste € 400.000 van de totale fiscale loon per jaar mag u 3% onbelast vergoeden en verstrekken. Boven de € 400.000 geldt een percentage van 1,2%. Dit wordt de ‘vrije ruimte’ genoemd. Heeft u dit jaar nog vrije ruimte over? U kunt aan uzelf, als directeur-grootaandeelhouder, of aan uw werknemers een onbelaste onkostenvergoeding van € 2.400,- uitkeren.  Let op: heeft u gebruik gemaakt van de coronamaatregelen, zoals uitstel van betaling of NOW? Dan is in veel gevallen de zogenaamde ‘bonusklem’ van toepassing en kunt u uzelf ook geen onkostenvergoeding toekennen. Neem contact op met uw relatiebeheerder om de vrije ruimte te laten berekenen.

Uitstel Realtime Vervoersbewijs Dierlijke Mest (rVDM)

De invoering van de rVDM is weer uitgesteld. Na een eerdere uitstel van 1 januari 2021 naar 1 januari 2022, staat de nieuwe invoerdatum nu gepland op 1 januari 2023. Indien de invoering niet opnieuw wordt uitgesteld, dienen vanaf deze datum de vervoersbewijzen van alle mesttransporten, inclusief forfaitaire transporten, “real time” doorgegeven te worden. Tevens zal de vervoerder het transport vooraf moeten aanmelden en dienen de leverancier en de afnemer de overdracht te bevestigen direct na het lossen.

Uitstel aanvragen afrekening NOW 1.0

De deadline voor het aanvragen van de definitieve vaststelling NOW 1.0 was 31 oktober 2021. Heeft u een voorschot NOW 1.0 ontvangen maar nog geen definitieve vaststelling ingediend, dan ontvangt u van het UWV een formele laatste herinnering. U dient dan uiterlijk 9 januari 2022 alsnog aan uw verplichtingen tot definitieve vaststelling te voldoen. Wenst u ondersteuning hierbij? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder.

Ondernemen in de akkerbouw in 2030

In samenwerking met HAS Den Bosch, Rabobank en CZAV organiseert Van Oers Agro een cursustraject voor toekomstbestendige akkerbouwers. In tien bijeenkomsten, aangevuld met een ondernemerschapsassessment en drie individuele coaching sessies, worden de deelnemers binnen vijf maanden klaargestoomd voor het ondernemen in 2030. Medio november start het traject dat zich richt op ondernemers, mede-eigenaars of bedrijfsopvolgers van een akkerbouwbedrijf die willen investeren in zichzelf en in hun bedrijf. Meer informatie en aanmelden kan op de website van HAS Den Bosch.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Koeien Agro

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!