Vanoers.nlNieuwsAgroFlits week 40

AgroFlits week 40

Agroflits

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Bijeenkomsten ontwikkelingen veehouderij

Op woensdag 23 en dinsdag 29 oktober nodigen wij veehouders uit om zich bij te laten praten over de praktische en juridische kant van de wet- en regelgeving in de veehouderij. Samen met Van Dun advies gaan we het hebben over de PAS, fosfaatrechten, verplichte investeringen en nog tal van andere onderwerpen. De avond op 23 oktober is gericht op vleesveehouders en vindt plaats op ons kantoor in Roosendaal. 29 oktober richten we ons op melkveehouders en deze bijeenkomst vindt plaats bij zaal Koch in Kruisland. Schrijf u snel in via de Van Oers Academy.

 

Extra cursusavond Wet Arbeidsmarkt in Balans

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) gaat grote invloed hebben op uw personeelsbeleid. Niet alleen voor de flexibele arbeid wijzigt er veel, ook het ontslagrecht, WW-premies en de transitievergoeding gaan per 1 januari 2020 op de schop. De eerste cursusavond was als snel volgeboekt, vandaar dat er een extra avond gepland staat op dinsdag 5 november bij Van der Valk Princeville in Breda. Schrijf u nu in zodat u weet wat u kunt doen voor het nieuwe jaar begint. Inschrijven kan via de Van Oers Academy.

 

Aanschaf elektrische auto in 2019

Het standaard bijtellingspercentage voor de auto van de zaak bedraagt 22%. Voor een volledig elektrische auto geldt een korting. De bijtelling voor deze auto’s bedraagt daardoor 4% over de eerste € 50.000 van de cataloguswaarde. Voor het meerdere geldt het standaard percentage. In 2020 gaat de bijtelling voor elektrische auto’s omhoog naar 8% voor de eerste € 45.000. Als u van plan bent om een volledig elektrische auto aan te schaffen, dan is dat voor u dus voordeliger om nog in 2019 te doen.

 

Laatste kwartaal: plan je investeringsaftrek

Heeft u nog investeringsplannen tegen het einde van het jaar? Plan dan goed of deze investering nog in 2019 of beter in 2020 kan worden verwerkt. Het kan soms verstandig zijn om uw investering naar voren te halen of juist uit te stellen. Het jaarresultaat en de staffel van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek zijn hierop van invloed. Daarnaast kan ook de milieu- en energielijst voor de fiscale investeringsaftrek nog een rol spelen. Deze lijst verschijnt in de laatste week van het jaar. Stem uw investeringsplannen tijdig af met uw adviseur en loop geen voordeel mis.

 

#Trotsopdeboer

Afgelopen dinsdag zijn duizenden boeren bijeengekomen in Den Haag om te protesteren, waaronder ook veel van onze klanten. Zij hebben hun ongenoegen geuit over verschillende thema’s, zoals de negatieve berichtgeving over de sector in de media en het stikstofdossier. Een ander punt is de alsmaar toenemende regeldruk voor agrarische ondernemers, die wij ook merken in onze dagelijkse praktijk. Als jullie adviseur steunen wij natuurlijk dit protest!

Van Oers Agro
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
arno zagers
Arno Zagers | Directielid Agro
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek