Vanoers.nlAgroAgroflits week 36

Agroflits week 36 

Agroflits 36

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Stand van zaken TVL

RVO is druk bezig om de aanvragen TVL Q2 in behandeling te nemen. Veel ondernemers hebben tot de laatste week gewacht met aanvragen, waardoor het erg druk is. Binnen acht weken na de aanvraag neemt RVO een besluit en wordt het voorschot uitbetaald. Vaststelling moet voor 12 januari 2022 worden aangevraagd. TVL Q1 moet uiterlijk 1 oktober vastgesteld zijn. TVL Q3 is inmiddels geopend. U kunt de tegemoetkoming tot uiterlijk 26 oktober aanvragen. Houd hier rekening mee wanneer u uw btw-administratie afrondt, zodat u de aanvraag zo nauwkeurig mogelijk kunt indienen.

Herinnering: registratieplicht landbouwvoertuigen

Het blijkt dat veel landbouwvoertuigen nog niet zijn geregistreerd bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Sinds 1 januari 2021 moeten tractoren, aanhangwagens, getrokken machines en zogeheten motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) worden geregistreerd bij de RDW. Voor landbouwvoertuigen die een maximale constructiesnelheid hebben van minder dan 6 km/u of die niet op de openbare weg rijden geldt een uitzondering op de registratieplicht. Ook geldt voor bepaalde ‘langzame’ aanhangwagens en ander getrokken materieel geen registratieplicht. Alleen in 2021 kunt u nog zonder keuring registeren. Voor de voorwaarden evenals voor een stappenplan van de wijze waarop u uw landbouwvoertuigen kunt laten registreren verwijzen wij u naar de website van de RDW.

Subsidie voor cursus over duurzamere landbouw

Wilt u als agrariër meer weten over hoe u met uw bedrijf duurzamer kan werken en minder stikstof uitstoot? Dan kunt u tot en met 15 oktober 2021 bij RVO de voucher “Cursus over duurzamere landbouw voor agrariërs” aanvragen op mijn.rvo.nl. Deze voucher is maximaal een bedrag van 800 euro waard en kan gebruikt worden als u de cursus gaat volgen bij één van de op de site van RVO vermelde opleidingsinstellingen, waaronder Aeres en de HAS.

Woonhuis verbouwen? Vergeet de ISDE-subsidie niet

Gaat u uw woning verbouwen of verduurzamen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor ISDE subsidie. U kunt een bedrag aanvragen indien u minimaal twee maatregelen toepast, denk daarbij aan isolatie van dak, muren of glas, warmtepomp of een zonneboiler. Er zijn technische eisen gesteld waaraan de uitgevoerde maatregelen moeten voldoen. Belangrijke voorwaarde is dat u de werkzaamheden laat uitvoeren door een erkend bedrijf, u mag dus niet zelf de isolatiewerken uitvoeren. De subsidie moet binnen 12 maanden na uitvoering aangevraagd worden onder vermelding van de factuur en het betaalbewijs. Nieuwbouw of uitbouw komt niet in aanmerking.

Actualiteiten Prinsjesdag en andere wetswijzigingen

Prinsjesdag heeft altijd gevolgen voor u als Nederlander en in het bijzonder voor ondernemers. Welke impact heeft Prinsjesdag 2021 op u en uw bedrijf? En welke overige wetswijzigingen kunt u voor 2022 verwachten? Op dinsdag 5 oktober van 19:30 – 21:30 uur organiseert Van Oers Academy een Prinsjesdagbijeenkomst. Onze collega’s Gerard van Nieuwenhuijzen, Martin Ceelen en Bart Schijns leggen de vinger op de zere plek en leggen u in begrijpelijke taal uit wat er op u af komt. Uiteraard kunt u handige tips verwachten waar u echt iets aan heeft en wordt u de ruimte geboden om vragen te stellen aan onze specialisten. Hopelijk tot dan! U kunt zich hier aanmelden.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!