Lees hier alles over de ontwikkelingen rondom Prinsjesdag en het Belastingplan

Vanoers.nlAgroAgroFlits week 33

AgroFlits week 33 

Agroflits week 33

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Wie betaalt de quarantaine van uw werknemers?

Gaat uw werknemer tegen de adviezen in op vakantie naar een land met code rood of oranje? Dan adviseert de Rijksoverheid om bij terugkomst twee weken in quarantaine te gaan. De hoofdregel is dat er wel loon doorbetaald moet worden, ook als de werknemer geen arbeid kan verrichten. Maar geldt dit ook als de werknemer dit op voorhand weet? Alleen als de werknemer thuis kan werken en dit ook doet geldt er een loondoorbetalingsverplichting. Gaat uw werknemer willens en wetens naar een risicoland dan is het risico van quarantaine en geen arbeid kunnen verrichten ook voor die werknemer. Bespreek dit en leg dit schriftelijk vast.

Subsidieregeling Agrarische Bedrijfsadvisering en Scholing

Minister Schouten heeft een subsidieregeling aangekondigd die ondernemers moet helpen om de omslag naar kringlooplandbouw en klimaatvriendelijke landbouw te maken. De subsidie betreft een voucherregeling met een maximum van 1.500 euro per jaar. Dat bedrag mag benut worden voor één-op-één advies van een onafhankelijke coach of een cursus bij een groene hogeronderwijsinstelling. Ook cursussen kunnen subsidiabel zijn, mits er een eigen bijdrage wordt betaald. Meer info over deze regeling is aangekondigd na de zomer.

Bent u al klaar voor export naar het Verenigd Koninkrijk?

Nog een paar maanden en dan is de overgangsfase voor de Brexit voorbij. Nog steeds zijn niet alle ondernemers hier klaar voor. Aandachtspunten zijn het EORI-nummer, registratie elektronisch berichtenverkeer en het aanvragen van toegang tot e-CertNL. Denk daarbij ook alvast na hoe u snel uw administratie kunt aanpassen aan de nieuwe status van het Verenigd Koninkrijk: BTW verlegd wordt BTW buiten EU. Lees meer over de in- en uitvoer van dieren en planten naar of van het Verenigd Koninkrijk in dit artikel.

Vraag derogatie voor 4 september aan

De voorwaarden voor derogatie zijn dit jaar nagenoeg gelijk aan de voorwaarden in 2018-2019. Zo moet nog steeds 80% van de landbouwgrond uit grasland bestaan en is de gebruiksnorm 230 kg stikstof uit dierlijke mest per ha. in het Zuidelijk zandgebied en 250 kg in de rest van Nederland.  Het bovengronds aanwenden van mest is uit coulance toegestaan omdat de derogatie zo laat bekend is gemaakt. Aanmelden voor derogatie moet uiterlijk 4 september, dan moet ook het bemestingsplan opgesteld zijn.

Beloon uw meewerkende partner

Heeft u een eenmanszaak en werkt uw partner mee in uw bedrijf? Dan kunt u hem of haar een vergoeding geven voor deze werkzaamheden. Betaalt u meer dan 5.000 euro aan arbeidsbeloning, dan is dat bedrag aftrekbaar van uw winst en geeft uw partner dit bedrag als inkomen aan in zijn of haar belastingaangifte. Dit is vooral interessant als u in de hoogste schijf belasting betaalt en uw partner beperkt inkomen heeft en daardoor in een lagere schijf valt. Betaalt u minder dan 5.000 euro per jaar aan vergoeding aan uw partner dan is er de mogelijkheid voor meewerkaftrek in uw belastingaangifte.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag verder.

  • icon

Van Oers Agro
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Arno Zagers
Arno Zagers | Directielid Agro
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek