Vanoers.nlAgroAgroFlits week 31

AgroFlits week 31 

Agroflits week 31

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Loket Fritescompensatie nu geopend

Voor de vaststelling van de compensatiebedragen voor telers van fritesaardappelen heeft het RVO een online loket geopend. Telers met een schade tot 25.000 kunnen hun definitieve aanvraag indienen. De eerder ingediende voorlopige aanvraag kan ook gewijzigd of ingetrokken worden. Het compensatiebedrag komt uit op ongeveer 6 cent per kg. 1.200 telers hebben voor ongeveer 900.000 ton compensatie aangevraagd. Daardoor wordt vermoedelijk het beschikbare bedrag van 50 miljoen euro overschreden. Blijkt in september dat dit bedrag definitief is overschreden, dan wordt elke aanvrager gekort. Wanneer aanvragen boven de 25.000 euro kunnen worden ingediend is nog niet bekend. Wel is het zeker dat daar een accountantsverklaring bij moet.

Aankondiging einde bijzonder uitstel van betaling

Heeft u bijzonder uitstel van betaling aangevraagd voor uw belastingschulden vanwege de coronacrisis? De Belastingdienst is nu ondernemers aan het informeren over het einde van de termijn van het uitstel. Hierin staat onder meer vermeld dat u de belastingaanslagen waarvoor u uitstel heeft gekregen niet direct hoeft te betalen. Er volgt na de zomer een brief met een betalingsvoorstel. Dit betalingsvoorstel geldt voor belastingaanslagen waarvoor u uitstel heeft gekregen en voor belastingaanslagen die een betaaldatum hebben vóór maart 2020. Totdat u een betalingsvoorstel heeft ontvangen, kunt u zelf kiezen wanneer en hoeveel u aflost op deze belastingaanslagen. Verwacht u de belastingschulden niet kunnen te kunnen betalen? Onder voorwaarden kunt u het bijzonder uitstel verlengen.

Subsidie voor BBL-leerlingen

De subsidieregeling Praktijkleren is weer geopend. Via deze regeling kunt u tot 2.700 euro subsidie krijgen wanneer u een praktijk- of werkleerplaats aanbiedt aan een BBL-student. De aanvraag moet uiterlijk 16 september worden ingediend en moet worden voorzien van de werk-leerovereenkomst. Naast deze subsidie kunnen hoveniers, dierhouders en glastuinders via Colland een aanvullende subsidie aanvragen voor BBL-leerwerkplekken. Glastuinders kunnen ook een subsidie ontvangen voor HBO-stagiaires. Deze bedraagt maximaal 1.500 euro per jaar. Neem contact op met onze loonadviseurs wanneer u in aanmerking denkt te komen voor een van deze regelingen.

Let op het SNA-keurmerk bij inlening personeel

Maakt u gebruik van uitzendkrachten of van payrolling? Dan krijgt u te maken met inlenersaansprakelijkheid. Wanneer het uitzendbureau of de payrollorganisatie niet de juiste afdrachten loonheffing of omzetbelasting doet, dan bent u (mede) aansprakelijkheid voor deze belastingschulden. U kunt uzelf hiervoor behoeden. Dat kan door frequent te controleren of het bedrijf dat personeel aan u uitleent staat ingeschreven in het SNA-register. Daarnaast kunt u een gedeelte op de G-rekening betalen, zodat u gevrijwaard bent van aansprakelijkstelling door de belastingdienst.

Extra organische mest uitrijden

Heeft u bouwland in gebruik met fosfaattoestand hoog? Dan kunt u daar dit jaar maximaal 40 kg fosfaat aan meststoffen op aanwenden. Deze ruimte kan onder voorwaarden met 5 kg worden verhoogd. U dient dan o.a. minimaal 20 kg fosfaat aan mest per hectare te gebruiken die zorgt voor meer organische stof in de grond. Hieronder vallen o.a. strorijke vaste mest en compost. Om hiervan gebruik te maken moet u de betreffende percelen uiterlijk 31 december via mijn.rvo.nl aanmelden.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag verder.

  • icon
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arno Zagers
Arno Zagers | Directielid Agro
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.