Vanoers.nlAgroAgroflits week 30

Agroflits week 30 

Agroflits week 30

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Waarde betalingsrechten 2022 fors lager

Als gevolg van de overheveling van het budget voor rechtstreekse betalingen naar plattelandsontwikkeling (POP3+) zal de basiswaarde van de betalingsrechten voor 2022 met circa € 30 per recht dalen naar ongeveer € 230. Daar de hoogte van de vergroeningspremie bepaald wordt op basis van een percentage van de basispremie zal ook deze lager zijn en circa € 100 gaan bedragen. Wilt u nu al betalingsrechten kopen of onderhandelen over de hoogte van de pachtprijs van cultuurgrond bij geliberaliseerde pachtovereenkomsten van 6 jaar of korter? Houd dan rekening met bovenstaande wijzigingen.

Uitstel voor vaststelling subsidieregeling elektrische auto’s

Heeft u subsidie aangevraagd op uw nieuwe elektrische bestelauto via de SEBA-regeling? Dan moet de subsidie na aflevering van de auto worden vastgesteld. Door de langere levertijden van auto’s is de vaststellingstermijn nu verlengd van vier naar zeven maanden. De 7-maands periode gaat in vanaf de datum van verlening van de subsidie. U heeft dus ruimer de tijd om de aanvraag tot uitbetaling van de subsidie in te dienen.

Herwaardering landbouwgrond

De landbouwvrijstelling staat onder grote maatschappelijke druk, nu onder andere de Algemene Rekenkamer voorstander is van afschaffing van de regeling. Door toepassing van de landbouwvrijstelling worden waardeveranderingen van landbouwgronden in beginsel niet tot de belaste winst gerekend. Vooruitlopend op deze mogelijke afschaffing, doet u er goed aan om uw landbouwgrond te herwaarderen. Bij herwaardering van de landbouwgrond wordt de boekwaarde opgehoogd tot de actuele agrarische waarde. U stelt daarmee de landbouwvrijstelling tot op moment van herwaarderen zoveel mogelijk veilig, en verkleint daarmee de fiscale claim bij staking van uw onderneming of verkoop van de grond. Herwaarderen mag echter niet zomaar, hier moet wel een aanleiding voor zijn. Wilt u weten of herwaardering in uw situatie mogelijk en nuttig is? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder.

Vaccinatie arbeidsmigranten tot 1 augustus

Iedereen die langer dan een maand in Nederland verblijft komt in aanmerking voor een gratis vaccinatie tegen het coronavirus. Dit geldt dus ook voor arbeidsmigranten. De vaccinatiebereidheid onder deze groep is doorgaans laag. Heeft u echter werknemers die zich willen laten vaccineren? Dat kan tot en met 1 augustus tussen 17.00 en 21.00 uur op de vaccinatielocatie aan de Tussenriemer in Roosendaal. Er wordt gevaccineerd met het vaccin van Janssen. Als werkgever kunt u uw werknemers niet verplichten om zich te laten vaccineren. Ook mag u niet vragen of ze gevaccineerd zijn. Wel kunt u uw medewerkers op deze vaccinatie mogelijkheid wijzen.

Btw-aangifte indienen? E-herkenning niveau 3 nodig

De Belastingdienst verstuurt momenteel brieven aan ondernemers die gebruik maken van het ‘oude’ portaal om hun aangiften omzetbelasting te versturen. Vanaf 2022 gaat dit portaal verdwijnen en kan alleen in het nieuwe portaal worden ingelogd. Voor inloggen in het nieuwe portaal is DigiD (bij eenmanszaken) of E-herkenning niveau 3 of hoger (bij alle andere rechtsvormen) nodig. Het inloggen met enkel een gebruikersnaam en wachtwoord is dus niet mogelijk. Vraag tijdig E-herkenning niveau 3 aan. De doorlooptijd kan langer zijn dan verwacht door de persoonlijke en fysieke identificatie bij aanvraag.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!