Vanoers.nlNieuwsAgroFlits week 29

AgroFlits week 29

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Vanaf 1 juli heeft werknemer recht op aanvullend geboorteverlof

Vanaf 1 juli komen partners van vrouwen die net zijn bevallen in aanmerking voor aanvullend geboorteverlof. Dit verlof duurt minimaal 1 week en maximaal 5 weken. Het verlof moet worden opgenomen binnen 6 maanden na de geboorte van het kind. De uitkering bedraagt 70% van het dagloon en wordt door het UWV vergoed. De regeling biedt de mogelijkheid dat de werkgever en de werknemer met elkaar overleggen wanneer dit verlof effectief wordt opgenomen. Het verlof hoeft niet in een opvolgende termijn te worden opgenomen. Bij uitdiensttreding gaat het aanvullend geboorteverlof over naar een nieuwe werkgever.

Verlengen bijzonder uitstel van betaling vanwege Corona

Mogelijk heeft u bijzonder uitstel van betaling aangevraagd voor uw belastingschulden vanwege de coronacrisis. U heeft dan waarschijnlijk drie maanden betalingsuitstel gekregen. De eerste uitstelverzoeken lopen nu af. Als het noodzakelijk is deze te verlengen dan is dit onder voorwaarden mogelijk. Zo moet er tijdig aangifte zijn gedaan en moeten de betalingsproblemen zijn ontstaan door de coronacrisis. Let op dat bij een totale belastingschuld van 20.000 euro of meer een verklaring van een derde-deskundige is vereist. Wij kunnen deze voor u verzorgen.

SDE++ aanvraagperiode opent op 24 november

De openstellingsronde voor de SDE++ aanvragen opent op 24 november om 09.00 uur. De eerste fasegrens is 70 euro per ton CO2. De opvolgende fasegrenzen gaan in op 30 november, 7 december en 14 december. De aanvraagperiode sluit op 17 december om 17.00 uur. Er wordt een stormloop verwacht vanaf het moment van openstelling. Dus wilt u SDE++ voor uw project aanvragen, bedenk dan goed voor welke fasegrens u wilt gaan. Vergeet daarnaast de transportindicatie van de netbeheerder en eventuele vergunningen niet tijdig aan te vragen.

PAS-melding uiterlijk 14 augustus legaliseren

Heeft u tussen 2015 en 2019 een PAS-melding gedaan voor uw bedrijf en wilt u deze melding legaal houden? Meldt dit dan tijdig, dus vóór 14 augustus, bij RVO. Bedrijven met een PAS-melding hebben nu formeel geen vergunning en deze situatie wordt mogelijk gelegaliseerd als er nu een melding wordt gedaan bij RVO. Wacht niet te lang en laat bij twijfel uw adviseur contact opnemen met RVO.

AOW-leeftijd stijgt minder snel

Onlangs hebben de vakbonden ingestemd met het pensioenakkoord. Onderdeel van dit akkoord is dat de AOW-leeftijd vanaf 2025 niet met een jaar stijgt, maar met 8 maanden. Dat betekent dat zestigers vier maanden eerder met pensioen kunnen dan verwacht, de leeftijd gaat naar 67 jaar in plaats van naar 67 jaar en vier maanden.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag verder.

Van Oers Agro
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
arno zagers
Arno Zagers | Directielid Agro
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek