Vanoers.nlAgroAgroFlits week 27

AgroFlits week 27 

BTW-teruggave zonnepanelen

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) opengesteld

Afgelopen 30 juni is de subsidieregeling Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) opengesteld. Met deze subsidie kunnen ondernemers een deel van de vaste laten vergoed krijgen. Het gaat om de periode juli tot en met september. Alleen vaste lasten zoals huur, onderhoud en verzekeringen vallen hieronder. Loonkosten en variabele kosten zijn uitgesloten. Maximaal 50% van de vaste lasten wordt vergoed. De subsidie bedraagt minimaal € 1.000 en maximaal € 50.000. De tegemoetkoming wordt berekend met de formule: omzet vorig jaar x procentuele omzetdaling x aandeel vaste lasten x 50%. Ondernemers komen alleen in aanmerking als zij in deze periode een omzetverlies hebben van 30% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De regeling geldt alleen voor ondernemers die eerder ook in aanmerking kwamen voor de TOGS-regeling. De subsidie kan aangevraagd worden tot 30 oktober.

Corona-arbo controles

De arbodienst heeft controles uitgevoerd bij een aantal bedrijven in de regio. Naast naleving van de arbowet wordt gecontroleerd op naleving van de Corona-maatregelen. Uit de controles blijkt de noodzaak om de maatregelen rondom hygiëne en anderhalve meter in acht te nemen. De maatregelen gelden zowel binnen als buiten. Daarnaast moeten werkgevers hun werknemers herhalend informeren. Dit kan door middel van uitleg, schriftelijke correspondentie en stickers of borden op de werkvloer. Bovendien moet  de risico-inventarisatie (RIE) worden aangevuld met deze nieuwe omstandigheden. Met name de aanpassing van de RIE wordt nogal eens vergeten in deze drukke tijden.

Studenten mogen in 2020 onbeperkt bijverdienen

Heeft u studerende kinderen of heeft u studenten in loondienst? Het kan zijn dat zij nu extra (thuis)werken vanwege het coronavirus. Normaal gesproken geldt voor studenten een maximumgrens aan hun bijverdiensten. Komen ze hierboven, dan moeten zij hun studiefinanciering terugbetalen. Dit geldt voor mbo-studenten en hbo- of wo-studenten die onder het oude stelstel van de studiefinanciering vallen. De regeling geldt ook als zij alleen een studentenreisproduct hebben. Voor 2020 vervalt deze grens vanwege het Coronavirus. Studenten mogen dus onbeperkt bijverdienen zonder gevolgen hun studiefinanciering.

Zonnepanelen: hoe houdt u zelf de regie?

Vertegenwoordigers van zonnepanelen beloven u gouden rendementen. Op basis van de uitgebreide rekensommen is de conclusie dat u niet moet twijfelen om uw dak vol te leggen. Daar is veel voor te zeggen, maar de praktijk leert dat er grote verschillen kunnen zitten in de voorgelegde berekening en de realisatie. De netaansluitingskosten worden bijvoorbeeld te laag geraamd of de toekomstige energieprijs wordt te rooskleurig voorgesteld. De kleine lettertjes zijn bij dit soort projecten belangrijk. Informeer daarom altijd bij een andere partij. Zorg bij SDE++ dat de aanvraag op uw eigen naam wordt ingediend. Zo houdt u de regie bij wie en onder welke voorwaarden u panelen bestelt.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag verder.

  • icon
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arno Zagers
Arno Zagers | Directielid Agro
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.