Vanoers.nlNieuwsAgroFlits week 23

AgroFlits week 23

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Let op vaststellingseisen bij noodsteunmaatregelen

De overheid heeft aangekondigd streng op te treden tegen bedrijven die onterecht gebruik maken van de noodsteunmaatregelen. De regelingen zijn uitgevaardigd om de gevolgen van de coronacrisis te verzachten. Bij de vaststelling moeten worden aangetoond dat het aannemelijk is dat de omzetdaling door het coronavirus komt. Het verschuiven van omzet of het afstoten van een bedrijfsonderdeel is bijvoorbeeld uit den boze. Bedrijven hebben een actieve meldingsplicht als zij de NOW-regeling hebben aangevraagd maar bij nader inzien niet voldoen. Vaststellingsverzoeken voor de NOW-regeling kunnen vanaf 7 oktober worden ingediend. Vanaf voorschotten van 100.000 euro is een accountantsverklaring nodig.

Uitstel van betaling in verband met corona verlengd tot 1 september 2020

In verband met de coronacrisis is het voor ondernemers mogelijk om uitstel van betaling van belastingschulden aan te vragen. Deze maatregel wordt verlengd tot 1 september 2020. Ondernemers krijgen op eerste verzoek drie maanden uitstel van betaling. De drie maanden uitstel kunnen vervolgens verlengd worden. Daarvoor moet de ondernemer aannemelijk maken dat de coronacrisis de aanleiding is van de betalingsproblemen. Bovendien moet de ondernemer verklaren geen dividenden of bonussen uit te keren. Bij het aflopen van het uitstel wordt de ondernemers een passende betalingsregeling geboden.

Subsidieregeling elektrische auto’s geopend

Particulieren die vanaf 4 juni een elektrische auto kopen of leasen komen in aanmerking voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren. Het subsidiebedrag bedraagt 4.000 euro voor een nieuwe auto en 2.000 euro voor een gebruikte auto. Er gelden wel een aantal voorwaarden. Zo moet de actieradius minimaal 120 kilometer zijn. Daarnaast moet de oorspronkelijke nieuwprijs tussen de 12.000 en 45.000 euro liggen. De types die in aanmerking komen staan op de autolijst op de website van de rijksoverheid. Aanvragen kan vanaf 1 juli 2020.

Nieuwe perceelkaart voor gecombineerde opgave

De verschillende overheidsinstanties werkten tot voorheen allemaal met eigen topografische kaarten. Dat gaat wijzigen met de nieuwe digitale kaart Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Ondernemers ontvangen van noord naar zuid een uitnodiging om hun percelen te controleren, waarbij de verwachting is dat veel percelen kleine wijzigingen zullen ondergaan. Controleer dat goed en tijdig (binnen zes weken na de uitnodiging), anders heeft dit gevolgen voor de betalingsrechten, grondgebonden subsidies en gebruiksruimte mest.

Het spookfacturenseizoen komt eraan

De zomer nadert, van oudsher het moment voor oplichters om spookfacturen te sturen. Momenteel zien we veel aanmaningen uit binnen- en buitenland voorbijkomen voor vermeende reclame op beurzen en abonnementen op internetdiensten. Ontvangt u een factuur die u niet thuis kunt brengen? Betaal deze niet. Wordt er geschermd met een zogenaamd getekende overeenkomst? Meldt dit bij de fraudehelpdesk en reageer naar de afzender dat u het niet eens bent met de overeenkomst. Laat u niet intimideren en neem bij twijfel even contact op met uw relatiebeheerder.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag verder.

Van Oers Agro
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
arno zagers
Arno Zagers | Directielid Agro
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek