Vanoers.nlAgroAgroflits week 2

Agroflits week 2 

Lees het laatste agrarische nieuws

Balansgegevens per 31 december 2023

Als wij de jaarrekening van uw agrarische onderneming opstellen, is het van belang dat wij van u een aantal extra gegevens ontvangen. De betreffende gegevens hebben betrekking op het afgelopen boekjaar. Bij veel bedrijven is het boekjaar gelijk aan het kalenderjaar, dus het is weer tijd om deze gegevens te verzamelen en aan ons te verstekken. Via onderstaande button kunt u een Excel-bestand downloaden. Deze kunt u, nadat u de voor u geldende gegevens heeft ingevuld, mailen naar agro@vanoers.nl. 

Balansgegevens agrarisch

Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)

Koopt of least u als particulier een elektrische personenauto in 2024, dan komt u in aanmerking voor een subsidie van € 2.950 voor nieuwe auto’s. Gaat het om een gebruikte elektrische auto, dan is het subsidiebedrag € 2.000. De offerte of opdrachtbevestiging moet u niet eerder dan 1 januari 2024 hebben getekend. Eén van de andere voorwaarden is dat de oorspronkelijke nieuwprijs van de auto tussen de € 12.000 en € 45.000 (inclusief bpm en btw) moet liggen. Ook mag u de auto pas na drie jaar verkopen en moet de auto een actieradius van minimaal 120 kilometer hebben. De subsidieaanvraag staat open vanaf 9 januari 2024. Er is ruim € 87 miljoen subsidie beschikbaar, maar de subsidie wordt toegekend op volgorde van binnenkomst dus het is van belang dat u deze tijdig aanvraagt.

Opstellen bemestingsplan 2024

Sinds 2023 zijn alle agrarische bedrijven verplicht om een bemestingsplan op perceelniveau op te stellen. Voor het kalenderjaar 2024 dient dit plan uiterlijk 14 maart 2024 klaar te zijn. Het bemestingsplan is vormvrij en moet in uw eigen administratie bewaard worden. Bedrijven die voor 2024 derogatie aanvragen, dienen dit plan uiterlijk 29 februari opgesteld te hebben. Wenst u ondersteuning bij het opstellen van dit bemestingsplan? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder of met Arie de Jong.  

Nieuwe normbedragen loonheffingen en werkkostenregeling 2024 bekend

De Belastingdienst heeft de normbedragen voor onbelaste vergoedingen en verstrekkingen in de werkkostenregeling (WKR) en andere bedragen in de loonheffingen – zoals het gebruikelijk loon – voor 2024 bekendgemaakt. De bedragen zijn ten opzichte van 2023 flink verhoogd. In dit artikel vindt u de nieuwe normbedragen terug.  

Aanvragen derogatie 2024

Wilt u in 2024 gebruik maken van derogatie? Dien dan uiterlijk 29 februari 2024 uw aanvraag in. Voor de voorwaarden verwijzen wij naar de website van het RVO. Had u voor 2023 ook een derogatievergunning aangevraagd? Zorg er dan voor dat u het formulier ‘Aanvullende gegevens landbouwer’ uiterlijk 31 januari 2024 indient. Heeft u in 2023 geen gebruik gemaakt van derogatie maar wilt u wel derogatie aanvragen voor 2024? Dan moet u het formulier ‘Aanvullende gegevens landbouwer’ uiterlijk 29 februari 2024 indienen.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!