Vanoers.nlAgroAgroflits week 18

Agroflits week 18 

Agroflits week 18

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Komt er een einde aan de jubelton-regeling?

Zoals u wellicht weet kunt u gebruik maken van de zogenoemde jubelton. Een bedrag van €105.302 (vrijstellingsbedrag 2021) mag belastingvrij worden geschonken aan een ieder tussen de 18 en 40 jaar. Dit onder voorwaarde dat de ontvanger het geld gebruikt voor de eigen woning. Meer specifiek moet het besteed worden aan het kopen van een eigen woning, het aflossen van de hypotheekschuld op de eigen woning of het verbouwen, onderhouden of verbeteren van de eigen woning. Een groot aantal politieke partijen is echter voor afschaffing van de regeling, waardoor de jubelton onder druk staat. Wij houden de actualiteiten uiteraard nauwlettend in de gaten. Vooralsnog kunt u gebruik blijven maken van de regeling

Subsidieregeling elektrische bedrijfsauto’s

Inmiddels is de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) opengesteld. Ondernemers die in volledige elektrische auto’s investeren kunnen een subsidie krijgen van 10% van de verkoopprijs zonder btw of 10% van de netto cataloguswaarde (met een maximum van 5.000 euro). Het gaat om bedrijfswagens met voertuigcode N1 en N2 tot 4.250 kg, bestemd voor goederenvervoer. Op het moment van de aanvraag mag de betreffende auto nog niet aan u geleverd of op uw naam gesteld zijn. Binnen vier maanden na de beschikking moet er een vaststellingsverzoek worden ingediend.

Particulieren met zonnepanelen vragen eenvoudiger btw terug

Tot op heden moet een particulier die zonnepanelen aanschaft zich aanmelden als btw-ondernemer om in aanmerking te komen voor een teruggave van btw. Vervolgens moet er (eenmalig) btw-aangifte worden gedaan en wordt veelal een beroep gedaan op de kleine ondernemersregeling. Er geldt dan een vrijstelling voor het doen van btw-aangifte en overige administratieve verplichtingen. De Staatssecretaris gaat dit nu versoepelen. Bij een jaarlijkse omzet van minder dan 1.800 euro geldt automatisch de kleine ondernemersregeling. De eigenaar van zonnepanelen hoeft zich hier dus niet meer voor aan te melden.

Update NOW: openstelling NOW 3.3 en vaststelling NOW 2.0

Vanaf deze week kan de NOW 3.3 worden aangevraagd voor werkgevers met een omzetverlies van minimaal 20% over de periode april tot en met juni 2021. De NOW-regeling vergoedt bij een omzetverlies van 100% maximaal 85% van de loonkosten. U kunt NOW 3.3 aanvragen tot 30 juni 2021. De vaststellingsperiode voor de NOW 2.0 (juni tot en met september 2020) is momenteel geopend. U kunt uw definitieve berekening over deze periode indienen. Moet u NOW terugbetalen? Er is een ruime betalingsregeling met het UWV mogelijk

De laatste ontwikkelingen in de btw

Per 1 juli aanstaande treden er in de Europese Unie (EU) nieuwe btw-regels voor e-commerce in werking die van belang zijn voor ondernemers die grensoverschrijdend goederen verkopen aan particulieren in de EU. Met ingang van de nieuwe regels wordt er vanaf 1 juli 2021 een nieuwe omzetdrempel geïntroduceerd van € 10.000 per kalenderjaar. Ook wordt het éénloketsysteem uitgebreid. Voor meer informatie over deze gewijzigde regels verwijzen wij u naar dit artikel.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Of bel even met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Direct contact
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.