Lees hier alles over de ontwikkelingen rondom Prinsjesdag en het Belastingplan

Vanoers.nlAgroAgroflits week 14

Agroflits week 14 

Agroflits week 14

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Herinnering vooraf ingevulde aangifte 2020

De Belastingdienst stelt ieder jaar een vooraf ingevulde aangifte (VIA) beschikbaar. Van Oers mag de gegevens van de VIA alleen gebruiken als u daar toestemming voor geeft. U heeft enkele weken geleden een brief van De Belastingdienst ontvangen met daarin een activeringscode. Met deze code kunt u ons machtigen om de VIA voor belastingjaar 2020 te activeren. Wij verzoeken u de code aan ons door te geven via deze link. U kunt het Formulier ‘Registratie machtiging intermediair goedkeuren’ met daarin de code uiteraard ook afgeven op ons kantoor of aan uw relatiebeheerder.

De bedrijfsopvolgingsregeling opnieuw op de onderhandelingstafel

Er liggen plannen op tafel om de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) af te schaffen of te versoberen. De huidige BOR kan onder voorwaarden bij schenking of vererving van een onderneming worden toegepast. Er geldt voor bedrijven tot een waarde van ruim een miljoen euro een volledige vrijstelling van erf- of schenkbelasting. Daarboven geldt een vrijstelling van 83%. Dat is volgens enkele partijen onevenwichtig, het werkt vermogensongelijkheid in de hand. Het voordeel dat een ondernemer heeft ten opzichte van een particulier is (te) groot. De ontwikkeling van de BOR wordt onderwerp van discussie in de formatie van het nieuwe Kabinet.

Controleer correspondentie Lage-Inkomensvoordelen

De afgelopen weken zijn de brieven met daarin het voorschot voor het Lage-inkomensvoordeel (LIV) 2020 verstuurd. Het LIV is een tegemoetkoming in de loonkosten voor werkgevers die werknemers in dienst hebben met een laag loon. In deze vooraankondiging wordt de voorlopige berekening van de teruggave weergegeven. Het is verstandig deze brief goed te (laten) controleren. De ervaring leert dat de bedragen niet altijd overeenkomen met onze berekeningen. Stuur de brief over de LIV dus door naar uw relatiebeheerder of naar loonadvies@vanoers.nl zodat we kunnen controleren of alles goed is verwerkt. Eventuele wijzigingen moeten voor 1 mei 2021 bij de Belastingdienst zijn ontvangen.

Heeft u eHerkenning al verhoogd tot niveau 3?

Communiceren met de overheid moet steeds vaker via eHerkenning. Dit middel kent meerdere niveaus. Waar voorheen de gratis of goedkope variant niveau 1 of niveau 2+ noodzakelijk was, wordt het verplichte beveiligingsniveau steeds vaker verhoogd naar niveau 3. Voor onder andere subsidie aanvragen, opgaven bij RVO en aanvraag TVL moet u beschikken over eHerkenning niveau 3. De aanvraagprocedure voor het verkrijgen van eHerkenning niveau 3 is erg uitgebreid en kent een lange doorlooptijd. Wacht dus niet te lang met het aanvragen. Wilt u gebruik maken van TVL Q1 2021? Regel dan zo spoedig mogelijk uw eHerkenning. Indien gewenst kunnen wij u ondersteunen bij de aanvraag van eHerkenning niveau 3.

Vergeet EIA op isolatie van bestaande gebouwen niet

Heeft u plannen uw bedrijfsgebouw te isoleren, bijvoorbeeld met sandwichpanelen, geveldoek of overige isolatieplaten? Als de R-waarde van het isolatiemateriaal met minimaal 2 toeneemt, komt u in aanmerking voor energie-investeringsaftrek (EIA). Het bedrag dat in aanmerking komt is 20 euro per m². Gebruikt u witte dakbedekking dan bedraagt dit 30 euro per m². Hiervan komt 45% in aanmerking voor EIA. Zorg er wel voor dat de aanvraag binnen drie maanden na opdrachtverlening wordt ingediend bij RVO.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Of bel even met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Direct contact

Van Oers Agro
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek