Vanoers.nlAgroAgroFlits week 13

AgroFlits week 13 

Agroflits week 13

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Maatregelen vanwege het coronavirus

Het kabinet heeft fiscale en economische maatregelen genomen om ondernemers tegemoet te komen. Hier volgt een korte opsomming van een aantal van deze maatregelen:

  • Bijzonder uitstel van betaling voor de aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting;
  • De Belastingdienst zal verzuimboeten voor niet (tijdig) betalen achterwege laten;
  • Tijdelijke noodmaatregel overbrugging werkgelegenheid (NOW): Werkgevers kunnen een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten van het personeel;
  • Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo): Zelfstandig ondernemers kunnen aanspraak maken op inkomensondersteuning tot aan het sociaal minimum.

De tijdelijke noodmaatregelen kunnen naar verachting vanaf 6 april worden aangevraagd. Heeft u vragen, of kunnen wij u ondersteunen met een aanvraag, neem dan tijdig contact op met uw relatiebeheerder.

Middels het Coronadossier houden wij u op de hoogte van alle ontwikkelingen (bedrijfseconomisch, fiscaal en HR-juridisch) om de negatieve gevolgen voor uw organisatie te minimaliseren.

 

Ook BPL Pensioenfonds coulant voor ondernemers

De kamer van koophandel houdt het meest actuele overzicht van de openstaande regelingen voor ondernemers bij in het coronaloket. Inmiddels zijn daar ook de regelingen genoemd die de pensioenfondsen treffen. Er is nog geen sprake van uitstel van betaling voor de pensioenpremies. Het BPL heeft wel aangegeven voor openstaande nota’s geen incassoprocedure op te starten. De betaalherinneringen blijven wel verstuurd worden, maar deze kunnen de komende drie maanden genegeerd worden.

Schade door Corona? Leg het vast!

Vooruitlopend op de noodregeling voor omzetschade heeft Glastuinbouw Nederland een aantal formulieren beschikbaar gesteld waar ondernemers nauwkeurig hun misgelopen omzet en extra kosten kunnen registeren. Dat is belangrijk voor de vaststelling achteraf. De verwachting is dat het voorschot vrij gemakkelijk wordt verstrekt, maar dat er mogelijk veel discussie zal ontstaan wanneer het definitieve bedrag wordt uitgekeerd. Een goede onderbouwing helpt daarbij, niet alleen in de glastuinbouwsector. Vraagt u noodsteun aan, zorg dan dat uw dossier op orde is.

 

Creatief door Corona? Informeer uw verzekeraar

Gaat u tijdelijk andere activiteiten ontplooien om in uw inkomen te voorzien? Thuisbezorgen van groenten, opslag van materialen of transport voor derden bijvoorbeeld? Of leent u uw personeel uit aan een collega? Denk dan aan uw verzekeringen. Andere werkzaamheden zijn vaak niet standaard verzekerd, dus neem bij wijzigingen contact op met uw verzekeraar. Dit betreft voornamelijk de aansprakelijkheidsverzekering, maar ook bijvoorbeeld een autoverzekering of ongevallenverzekering.

 

Gecombineerde opgave 2020 en COVID-19

U bent gewend dat wij langs komen om met u de gecombineerde opgave in te vullen. Als gevolg van de coronacrisis zullen wij dit nu anders aanpakken. Daar de gecombineerde opgave tot op heden nog steeds uiterlijk 15 mei 2020 ingediend moet worden, zullen wij de gecombineerde opgave voor u invullen en telefonisch of per mail met u afstemmen. Heeft u nog vragen, dan kunt u altijd contact opnemen met onze specialist Arie de Jong.

  • icon

Van Oers Agro
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Arno Zagers
Arno Zagers | Directielid Agro
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek