Vanoers.nlAgroAgroflits week 12

Agroflits week 12 

Agroflits week 12

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Mag u uw werknemers tot vaccinatie verplichten?

Een werkgever mag het personeel niet verplichten tot vaccinatie. Sterker nog, hij mag er zelfs niet om vragen. Wel kan een werkgever het personeel stimuleren, door bijvoorbeeld werktijd ter beschikking te stellen of reiskosten te vergoeden. Vervolgens mag een werkgever niet aan zijn medewerkers vragen of zij zich hebben laten vaccineren. Daarmee is weigering van niet gevaccineerde werknemers bij voorbaat uitgesloten. Wel kan een werkgever het personeel, zonder de vraag te stellen, vrijwillig ander passend werk uit laten voeren. Het is laveren tussen de grondrechten, de AVG en de verhouding werkgever – werknemer. Maak dit bespreekbaar met uw personeel om vervelende situaties te voorkomen. U leest er meer over in dit nieuwsartikel.

Onbelaste reiskosten- en thuiswerkvergoeding

Als een vaste reiskostenvergoeding vóór 13 maart 2020 is vastgesteld, kunnen werkgevers hun personeel ook de komende maanden nog een onbelaste vaste reiskostenvergoeding blijven uitbetalen. Het is voor werkgevers in ieder geval tot 1 juli 2021 mogelijk deze bestaande vaste reiskostenvergoeding onbelast te vergoeden ondanks dat een werknemer thuiswerkt vanwege corona. Deze versoepeling is alleen voor werknemers die deze vaste reiskostenvergoeding vóór 13 maart 2020 al kregen. Verder overweegt het Kabinet om een speciale belastingregeling voor thuiswerken in te voeren. Bijvoorbeeld door invoering van het onbelast vergoeden van thuiswerkkosten. Betaalt u nu al een thuiswerkvergoeding aan uw werknemers, dan is deze vergoeding in beginsel belast. Wel kan de werkkostenregeling uitkomst bieden. U leest er meer over in dit nieuwsartikel.

Vergeten maispercelen te melden?

Wilt u mais telen op uw perceel zand- of lössgrond, maar bent u vergeten dit uiterlijk 15 februari te melden. Dan kunt u het betreffende perceel nog tot uiterlijk 31 maart aanmelden. Het perceel dient dan wel bij RVO in “Mijn percelen” geregistreerd te staan met een gewas mais. Daarnaast mag het perceel niet voor 16 maart bemest zijn met drijfmest en/of vloeibare zuiveringsslib. U kunt de melding dan indienen via digitale post in “Mijn RVO”. In “Mijn dossier” kiest u dan voor de optie “Post indienen”. Zie voor nadere informatie de veelgestelde vragen bij RVO.

eHerkenning niveau 3 nodig voor aanvraag TVL

De aanvraagperiode voor de TVL over het eerste kwartaal van 2021 is met twee weken verlengd. U dient nu uiterlijk 18 mei om 17:00 uur de aanvraag ingediend te hebben. Voor de nadere voorwaarden verwijzen wij naar de site van RVO. Let daarbij wel op dat u na 12 april 2021 een eHerkenning niveau 3 nodig heeft om de aanvraag in te kunnen dienen. Momenteel kan dit nog met minimaal niveau 1. Heeft u nog geen niveau 3 eHerkenning? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met uw eHerkenning leverancier.

Allerlaatste kans aanmelden EIA, MIA, VAMIL investeringen uit 2020

Wilt u in aanmerking komen voor extra investeringsaftrek of vrije afschrijvingen op bedrijfsmiddelen die op de Milieu- en Energielijst 2020 staan? Dan moet u de investering binnen drie maanden nadat u de verplichting tot aankoop van het bedrijfsmiddel bent aangegaan melden bij het RVO. De datum van de handtekening is dus leidend en niet de factuurdatum. Dit betekent dat u nu nog investeringen aan kunt melden die gedaan zijn in de laatste week van december 2020. Laat deze termijn niet verlopen!

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Of bel even met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Direct contact
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.