Vanoers.nlAgroAgroFlits week 11

AgroFlits week 11 

Agroflits week 11

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Werktijdverkorting opengesteld voor Coronavirus

Werkgevers die als gevolg van het Coronavirus minder werk hebben kunnen bij de minister een vergunning voor werktijdverkorting aanvragen. Bedrijven die voor een periode van 2 tot 24 weken minstens 20% minder werk verwachten, doordat materialen niet geleverd kunnen worden of werknemers niet kunnen werken, kunnen een vergunning aanvragen voor zes weken met mogelijke verlenging tot 24 weken. De aanvraag kan uitsluitend ingediend worden via dit digitaal formulier. Gedurende de vergunningsperiode betaalt u het loon van uw werknemer gewoon door, de tijdelijke WW-uitkering wordt dan aan de werkgever overgemaakt. Voor zieke werknemers geldt de reguliere loondoorbetalingsplicht.

 

 

Laatste mogelijkheid melding EIA MIA VAMIL 2019

Heeft u eind 2019 nog een investering gedaan die mogelijk in aanmerking komt voor energie-investeringsaftrek, milieu-investeringsaftrek of vrije afschrijvingen? Houdt dan de meldingstermijn in de gaten. Deze gaat in vanaf het moment van aangaan van de verplichting, dus bij het tekenen van de opdrachtbevestiging. In de praktijk wordt vaak net voor nieuwjaar nog geïnvesteerd. De aanvragen moeten dan eind maart ingediend worden. Laat deze termijn niet verlopen, RVO controleert streng.

 

SLIM-subsidie: leren en ontwikkelen voor uw medewerkers

Bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor allerlei initiatieven gericht op leren en ontwikkelen van medewerkers. Bijvoorbeeld het onderzoeken van scholingsbehoeften of het laten ontwikkelen van loopbaanadviezen. Maar ook het inrichten van een systeem voor ontwikkelgesprekken met uw medewerkers tot het afnemen van ontwikkelassessments. Van Oers HR Advies kan u hierin ondersteunen. Meer informatie over de regeling vind u hier.

 

RVO waarschuwt voor uitgebreide gecombineerde opgave

Uiterlijk 15 mei 2020 dient u de gecombineerde opgave in te dienen. Begin hier op tijd aan, RVO geeft aan dat het invullen dit jaar aanzienlijk meer tijd kost als gevolg van toevoeging van veel meer vragen. Let bij het invullen ook op uw betalingsrechten, benut u deze niet in 2019 en 2020 dan vervallen ze. Ook is het niet meer mogelijk om te wisselen per recht om deze alsnog om en om te benutten, RVO beoordeelt het nu op bedrijfsniveau. Heeft u ondersteuning nodig bij het invullen van de gecombineerde opgave of heeft u betalingsrechten over of tekort? Neem dan contact op met Arie de Jong.

 

Kabinet wil subsidie voor elektrische middenklasser

Als het aan het kabinet ligt krijgt vanaf 1 juli iedereen die een elektrische auto met een waarde tussen de 12.000 en 45.000 euro koopt een aanschafsubsidie. Voor een nieuwe auto geeft het kabinet 4.000 euro, een gebruikte komt in aanmerking voor 2.000 euro. Naast de financiële voorwaarden moet de auto minimaal drie jaar in bezit van dezelfde eigenaar blijven, bij lease geldt een termijn van vier jaar. De regeling loopt tot 2025 en alleen particulieren komen hiervoor in aanmerking.

  • icon
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arno Zagers
Arno Zagers | Directielid Agro
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.