Vanoers.nlAgroAgroflits week 10

Agroflits week 10 

Agroflits week 10

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Laatste kans aanmelden EIA, MIA, VAMIL investeringen uit 2020

Wilt u in aanmerking komen voor extra investeringsaftrek of vrije afschrijvingen op bedrijfsmiddelen die op de Milieu- en Energielijst 2020 staan? Dan moet u de investering binnen drie maanden nadat u de verlichting tot aankoop van het bedrijfsmiddel bent aangegaan, melden bij het RVO. De datum van de handtekening is dus leidend en niet de factuurdatum. Dit betekent dat u nu nog investeringen aan kunt melden die gedaan zijn in de laatste twee weken van december 2020. Laat deze termijn niet verlopen!

Data tegemoetkoming NOW

De vierde aanvraagperiode voor de NOW over het tijdvak januari tot en met maart 2021 verloopt zondag 14 maart. Heeft u in die periode meer dan 20% omzetverlies ten opzichte van de referentieperiode dan kunt u nog enkele dagen tegemoetkoming aanvragen.

Tevens kan vanaf 15 maart de vaststelling worden aangevraagd voor de tweede aanvraagperiode NOW, over het tijdvak juni tot en met september 2020. Wilt u alvast globaal weten hoe hoog het definitieve bedrag van uw tegemoetkoming wordt? Reken dit dan uit op simulatienow.nl.

Afkoop en uitbetaling van uw lijfrente

Koopt u uw lijfrenteverzekering, lijfrenterekening of lijfrentebeleggingsrecht voortijdig af dan is de waarde in het economische verkeer belast. De Belastingdienst mag naast inkomstenbelasting ook 20% revisierente heffen. Heeft u in het verleden niet alle lijfrentepremies in uw belastingaangifte afgetrokken? De uitkering ter grootte van de niet afgetrokken bedragen is niet belast met inkomstenbelasting. Het rendement op de niet-afgetrokken lijfrentepremies is echter wel belast. De Belastingdienst mag ook revisierente rekenen over het rendement van de niet-afgetrokken premies. Laat u goed adviseren als u voornemens bent om een lijfrente (vroegtijdig) af te kopen.

Subsidieregeling Emissieloze bedrijfsauto’s (SEBA) opent 15 maart

Bent u van plan om een emissieloze bedrijfsauto te kopen, dan kunt u vanaf 15 maart 2021 in aanmerking komen voor SEBA. De subsidie bedraagt afhankelijk van de voertuigcategorie 10% van de netto cataloguswaarde of 10% van de verkoopprijs zonder BTW met een maximum van € 5.000. Op het moment van de aanvraag mag de betreffende auto nog niet aan u geleverd of op uw naam gesteld zijn. Nadere informatie kunt u vinden op de site van RVO. Daar vindt u ook de lijst van de bedrijfsauto’s welke voor deze subsidie in aanmerking komen.

Coronavirus: Aanvraag Tegemoetkoming Vaste Lasten eerste kwartaal 2021

Ondernemers met een omzetverlies van minstens 30% kunnen vanaf 15 februari via de RVO een tegemoetkoming aanvragen voor de kosten van hun vaste lasten (TVL). Lijdt u een omzetverlies van meer dan 30%, dan krijgt u een tegemoetkoming van 85% van de vaste lasten. De omzetdaling wordt berekend door de (verwachte) omzet over Q1 2021 te vergelijken met Q1 2019. Het percentage van de tegemoetkoming vaste lasten blijft afhankelijk van de sector en wordt bepaald op basis van cijfers van het CBS. Uw werkelijke vaste lasten zijn hiervoor dus niet bepalend. Voor ondernemers in de land- en tuinbouw is er daarnaast nog een extra opslag van 21% van toepassing. De TVL is daarnaast nog op diverse andere vlakken verruimd ten opzichte van de TVL over het vierde kwartaal 2020. Meer hierover leest u hier.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Of bel even met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Direct contact
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.