Vanoers.nlAgroAgroflits week 30

Agroflits week 30 

Agroflits week 30

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Afhandeling aanvragen subsidie groen-economisch herstel

RVO heeft aangegeven dat, als gevolg van het groot aantal aanvragen, het niet gelukt is om alle aanvragen voor de subsidie groen-economisch herstel voor de streefdatum van 18 juli 2022 te beoordelen. Het streven van RVO is nu om uiterlijk 31 augustus 2022 een beslissing aan de aanvragers te kunnen verstrekken. Overigens vallen er van de totaal 13.927 ingediende aanvragen maar ca. 587 binnen het vaststelde budget. Dit heeft tot gevolg dat, zoals verwacht, veel aanvragers een afwijzing zullen ontvangen.

Wet implementatie transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden per 1 augustus 2022

Op 1 augustus 2022 treedt de ‘Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden’ in werking. Deze nieuwe wet heeft o.a. gevolgen voor verschillende arbeidsvoorwaarden en bedingen in de arbeidsovereenkomst. Op onze website lichten we de belangrijkste wijzigingen kort toe. Voor de werknemers die op of na 1 augustus 2022 in dienst treden geldt de nieuwe richtlijn met onmiddellijke ingang. Daarom is het verstandig uw model arbeidsovereenkomsten aan te (laten) passen. Mocht u uw arbeidsovereenkomsten door ons laten opstellen dan hoeft u niets te doen. Onze arbeidsovereenkomsten voldoen aan de nieuwe wet.

Wel of geen informatie- en energiebesparingsplicht?

Bedrijven met een verbruik van meer dan 25.000 m3 aardgas of 50.000 kWh elektriciteit per jaar zijn verplicht om energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van vijf jaar of minder uit te voeren. De getroffen maatregelen dienen doorgegeven te worden aan het RVO en tevens dient daar iedere vier jaar over gerapporteerd te worden bij de overheid.

Let op! De omgevingsdienst gaat strenger handhaven en controleren op de naleving van deze plicht. Deelnemers aan de CO2-regeling voor de glastuinbouw zijn vrijgesteld van deze plicht omdat het energiegebruik al wordt doorgegeven via de Gecombineerde opgave. In dit geval ontvangt u een brief van het RVO met het verzoek tot gebruik van uw locatieadressen om energiecontrole te voorkomen. Benieuwd hoe wij u kunnen helpen met verduurzaming? Neem dan contact op met onze duurzaamheidsadviseurs.

Ondertekening gecombineerde opgave 2022

Bij het indienen van uw gecombineerde opgave voor 15 mei heeft u, indien u gebruik maakt van vanggewassen voor uw ecologisch aandachtsgebied, een datum ingevuld waarop het vanggewas waarschijnlijk gezaaid zal worden. Als u de aangepaste inzaaidatum doorgeeft dient u opnieuw de gecombineerde opgave te ondertekenen. Tot voorkort kon u de gecombineerde opgave ook ondertekenen met uw eHerkenning. Vanaf 28 juni kan dit alleen nog met een Tan-code. Heeft u nog geen Tan-codes, vraag deze dan tijdig aan via mijn.rvo.nl. RVO geeft aan dat het tot 4 dagen kan duren voordat je de lijst met Tan-codes ontvangt.

Extra GLB-steun voor varkens- en pluimveehouders

Vanuit de Europese landbouwcrisisreserve zullen varkens- en pluimveehouders met grond automatisch een bedrag van € 2.700 ontvangen. U dient dan wel op 1 april 2022 minimaal 50 varkens of 250 stuks pluimvee op het bedrijf te hebben gehad, tijdig een gecombineerde opgave over 2022 ingediend te hebben waarbij u voor minimaal € 500 aanspraak maakt op uitbetaling van betalingsrechten en te voldoen aan de vergroeningseisen. RVO zal het bedrag uiterlijk 30 september uit gaan betalen.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Van Oers Agro
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!