Vanoers.nlAgroAgroflits week 28

Agroflits week 28 

Agroflits week 28

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Aanpassen bankkoppeling in Twinfield

Verwerkt u uw boekhouding in Twinfield of verwerken wij deze voor u? Dan is uw bankrekening aan Twinfield gekoppeld om automatisch de transacties te importeren. Deze koppeling moet voor 1 augustus vernieuwd worden. Eerder werkte dit niet voor groepen, dit probleem is inmiddels verholpen. Pas zelf uw koppeling aan of loop even bij ons kantoor binnen zodat we u kunnen helpen met het koppelen. Koppelt u niet dan komen de transacties vanaf 1 augustus niet meer binnen en dient u weer MT940-bestanden aan te leveren.

Gebroken boekjaar: lever uw balansgegevens aan

Veel agrarische bedrijven hanteren om verschillende redenen een gebroken boekjaar. De jaarrekening wordt dan opgesteld over een boekjaar dat niet gelijk is aan een kalenderjaar maar bijvoorbeeld over de periode 1 juli 2021 tot en met 30 juni 2022. Heeft u zo’n boekjaar? Dan is het van belang dat u aan ons een aantal extra gegevens verstrekt voor de jaarrekening. U zult van ons een mail ontvangen met daarin de link naar het formulier balansgegevens.

Vrijwillig of verplicht van het gas af?

Het is hoogst onzeker of de gasvoorraad voor aankomende winter op het minimale niveau zal worden aangevuld. Het kabinet onderzoekt momenteel de alternatieve scenario’s, waarbij ook het veilen van gasbesparing in onderzoek is. Ondernemers die vrijwillig geheel of gedeeltelijk van het gas af gaan kunnen dan hun contract aanbieden. In de vrije markt gebeurt dat nu overigens al, het kabinet wil dit faciliteren. Wordt er te weinig gas aangeboden dan is verplicht afschakelen voor het kabinet een serieuze optie. De voedingstuinbouw zal dan niet als eerste sector worden aangesproken in verband met het belang voor de voedselvoorziening.

Verplicht verduurzamen voor grootverbruikers

Bedrijven met een verbruik van meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m³ gas zijn al jaren verplicht om energiebesparende maatregelen te treffen die binnen vijf jaar terugverdiend zijn. In de praktijk werd daar nauwelijks op gehandhaafd. Dat gaat veranderen. Er komt meer controle en de regeling wordt uitgebreid naar CO2-reducerende maatregelen. De maatregelen staan op de Erkende Maatregelenlijst. Deze lijst wordt momenteel geactualiseerd. De vrijblijvendheid gaat er dus af. Benieuwd hoe wij u kunnen helpen met verduurzaming? Neem dan contact op met onze duurzaamheidsadviseurs.

Wet- en regelgeving rondom vakantiekrachten

Maakt u deze zomerperiode gebruik van vakantiekrachten? Zorg dan doet u voldoet aan de wet- en regelgeving voor vakantiekrachten. Wat is de wettelijke minimum leeftijd om iemand in dienst te nemen? Hoe lang mag een minderjarige vakantiekracht werken en op welke dagen? Dient u een arbeidsovereenkomst op te stellen? Welk soort werk mag een vakantiekracht doen? Hoeveel verdient een vakantiekracht minimaal volgens de wet? Antwoord op deze vragen leest u in het volledige artikel.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!