Vanoers.nlAgroAgroflits week 2

Agroflits week 2 

Agroflits week 2

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

RVO jaagt op coronafraudeurs

De verwerking van de aanvragen voor de Corona steunmaatregelen gebeurt grotendeels geautomatiseerd. Bedrijven die geen recht op steun hebben, krijgen toch gemakkelijk en snel geld toegekend. Inmiddels zijn er bijna 500 fraudemeldingen in behandeling genomen en zijn er 70 aangiftes gedaan bij het Openbaar Ministerie. RVO gebruikt onder meer informatie van banken om fraude op te sporen. Staatsecretaris Mona Keijzer heeft een zero tolerance beleid uitgeroepen voor mensen die misbruik maken van de steunmaatregelen.

Vrijwillige aankoop piekbelasters stikstof Noord-Brabant

Vanaf 18 januari kan een veehouder zich vrijwillig aanmelden bij het Ondersteuningsloket Stikstof voor de eerste ronde van de opkoopregeling piekbelasters Stikstof van de provincie Noord-Brabant. Hiervoor komen veehouderijlocaties in aanmerking die binnen een straal van 10 kilometer van een Natura 2000-gebied liggen met een stikstofdepositie van meer dan 2 mol stikstof gemiddeld per hectare per jaar. De tweede en derde ronde volgen naar verwachting in het najaar van 2021 en 2022.

Investeringssubsidie duurzame energie geopend voor bedrijven en particulieren

De ISDE-regeling is in aangepaste vorm opengesteld. Zowel particulieren als zakelijke gebruikers kunnen in aanmerking komen voor deze subsidie. Deze regeling richt zich vooral

op kleinschalige installaties die niet in aanmerking komen voor SDE++. Denk hierbij aan zonneboilers, warmtepompen, zonnepanelen et cetera. Voor de ISDE op energiebesparende isolatiematerialen en aansluiting op warmtenet komen alleen niet zakelijke gebruikers in aanmerking. Let op!: ondernemers mogen geen investeringsverplichting zijn aangegaan voordat zij de subsidie aanvragen. Particulieren dienen juist wel reeds alles afgewikkeld te hebben. Nadere informatie kunt u vinden op de site van RVO.

Aanvragen derogatievergunning 2021

Wilt u in 2021 gebruik maken van de mogelijkheid om 230 of 250 kg stikstof per hectare te gebruiken op uw landbouwgrond? Dan dient u uiterlijk op 31 januari 2021 een vergunning aan te vragen bij RVO. Naast de voorwaarden die in 2020 van toepassing waren, is er één nieuwe voorwaarde voor derogatie. U kunt namelijk niet tegelijk meedoen aan de derogatie-regeling en de vrijstelling ‘Mest bovengronds uitrijden’. Voor de geldende voorwaarden verwijzen wij naar de site van RVO.

Landelijke Landbouwnormen 2020

De ‘Landelijke Landbouwnormen 2020’ voor agrarische bedrijven zijn beschikbaar. Ieder jaar publiceert de Belastingdienst in dit documentde waarderings- en afschrijvingsnormen voor bepaalde bedrijfsmiddelen en voorraden, en de meest voorkomende kostenposten. De normen worden elk jaar geactualiseerd aan de marktomstandigheden Aan de hand hiervan berekenen wij onder andere de waarde van veldinventaris en de waarde van aanwezig vee. Deze normen kunnen dus een aanzienlijke invloed hebben op uw jaarcijfers. De landbouwnormen 2020 gelden voor het boekjaar 2020 en voor gebroken boekjaren die aanvangen in 2020 en eindigen in 2021.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op. Of bel even met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Direct contact
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.