Vanoers.nlAgroAgroflits week 16

Agroflits week 16 

Agroflits week 16

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Belastingrente voorkomen? Vraag vóór 1 mei een voorlopige aanslag aan

Als de Belastingdienst een aanslag vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting aan u oplegt met een te betalen bedrag, berekent de Belastingdienst belastingrente. U betaalt rente over het te betalen bedrag aan belasting als de Belastingdienst een aanslag oplegt op of na 1 juli volgend op het belastingjaar. Deze rente bedraagt 8% voor de vennootschapsbelasting en 4% voor de inkomstenbelasting. Bent u over het jaar 2022 nog belasting verschuldigd? U kunt belastingrente voorkomen door vóór 1 mei 2023 een voorlopige aanslag aan te vragen. De Belastingdienst berekent namelijk geen belastingrente over uw aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting 2022 als u vóór 1 mei 2023 een voorlopige aanslag over belastingjaar 2022 vraagt. Is er actie vereist? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder.

Openstelling subsidie Marktintroductie energie-innovatie

Heeft u kassen en wilt u deze verduurzamen? Dan kunt u nu een aanvraag indienen voor de subsidie Marktintroductie energie-innovaties glastuinbouw. De subsidie bedraagt maximaal 40% van de kosten voor mkb-bedrijven. Heeft u geen mkb-bedrijf, dan bedraagt de subsidie 30% van de kosten. De aan te vragen subsidie bedraagt minimaal € 125.000 en maximaal € 1.500.000 en wordt via een tenderprocedure toegekend. De aanvraag moet uiterlijk 26 mei 2023 voor 17.00 uur in te dienen. Uit het projectplan moet blijken dat u aan de uitgebreide basisvoorwaarden voldoet en dat uw project minimaal 25% CO2-uitstoot verlaagt. Dit kan zowel op individuele basis als gezamenlijk met meerdere glastuinders. Toekenning vindt plaats op basis van de aan het projectplan toegekende punten. Meer informatie over deze subsidieregeling en de voorwaarden om in aanmerking te komen kunt u vinden op de website van het RVO.

Kennissessie juridisch in control ondernemen

Als ondernemer bent u druk met de dagelijkse bedrijfsvoering van uw onderneming. Toch is het verstandig om te weten of uw onderneming op een goede manier is ingericht om juridische risico’s te voorkomen. Hiervoor is het belangrijk dat u juridisch in control onderneemt. Om snel en effectief inzicht te krijgen in hoe u juridisch in control blijft ondernemen, heeft Van Oers een juridische bedrijfsscan beschikbaar. Gedurende de kennissessie nemen wij u graag mee in een aantal onderwerpen van de juridische bedrijfsscan. Benieuwd geworden? Meld u aan voor de kennissessie via onze website.

Uitstel indienen Gecombineerde opgave 2023

Zoals u waarschijnlijk reeds heeft vernomen in de media, heeft de minister van landbouw de openstellingsperiode voor het indienen van de Gecombineerde opgave verlengd tot en met 15 juni 2023. Voor de mestregelgeving is wel van belang dat u in de Gecombineerde opgave de percelen opgeeft die  u op 15 mei 2023 in gebruik heeft. Wilt u gebruik maken van fosfaatdifferentiatie, dan zullen de grondmonsters ook uiterlijk 15 mei beschikbaar moeten zijn.

Het gevolg van het uitstel is dat de uitbetaling van de diverse premies waarschijnlijk ook later zal plaatsvinden en dat de “subsidieregeling behoud grasland” (als gevolg van de afbouw derogatie) pas na 15 juni wordt opengesteld. Ondanks het uitstel, adviseren wij u om niet te lang te wachten met het indienen van de Gecombineerde opgave. Vanwege het nieuwe GLB bent u drie tot vier keer zoveel tijd kwijt met het invullen ten opzichte van eerdere jaren.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!