Vanoers.nlAgroAgroflits week 12

Agroflits week 12 

Agroflits week 12

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Openstelling “Subsidie agrarisch bedrijfsadvisering en educatie”

Vanaf 4 april 00:01 uur kunt u als landbouwondernemer weer vouchers aanvragen ter stimulering van duurzame landbouw. Het betreft een adviesvouchers ter waarde van € 1.500, een cursusvoucher van € 800 of een bedrijfsplanvoucher van 80% van de subsidiabele kosten voor het opstellen van een bedrijfsplan voor duurzame landbouw met een maximale waarde van € 6.000. De toekenning van de vouchers vindt plaats op volgorde van binnenkomst. Bij de vorige openstellingen was de belangstelling zeer groot dus wees er snel bij. Nadere informatie kunt u vinden op de website van RVO.

Laatste kans melding MIA, VAMIL of EIA 2021

Investeringen in bedrijfsmiddelen die op de milieulijst of energielijst staat moeten binnen drie maanden na het aangaan van de opdracht gemeld worden bij RVO om in aanmerking te komen voor fiscaal voordeel. Traditioneel gezien worden veel investeringen nog net voor de jaarwisseling gedaan. Heeft u nog geen aanvraag ingediend? Dan kan dit nog tot uiterlijk 31 maart 2022. Laat de termijn niet verlopen! RVO is niet coulant met te laat ingediende aanvragen!

Registratie UBO bij Kamer van Koophandel uiterlijk 27 maart 2022

De Kamer van Koophandel heeft afgelopen weken wederom herinneringen gestuurd aan ondernemers voor de inschrijving in het UBO-register. Een UBO (Ultimate Beneficial Owner) is een natuurlijk persoon die de uiteindelijke eigenaar is van of zeggenschap heeft over een organisatie. U wordt als UBO aangemerkt indien het belang meer is dan 25%. U heeft bijvoorbeeld meer dan 25% van de aandelen in een bv of meer dan 25% eigendomsbelang in een vof of maatschap. In het UBO-register dient van elke UBO een aantal persoonsgegevens te worden geregistreerd en de aard en omvang van het belang. Ondernemingen die in Nederland zijn gevestigd én rechtspersonen die volgens de statuten hun zetel in Nederland hebben, zijn verplicht hun UBO te registreren. De UBO-registratie moet voor 27 maart 2022 zijn geregistreerd. Heeft u vragen over de UBO-registratie? Neem dan contact op met uw relatiebeheerder.

TVL Q1-2022 aan te vragen tot 31 maart

De noodsteunregeling Tegemoetkoming Vaste Lasten over het eerste kwartaal 2022 moet uiterlijk 31 maart zijn ingediend. Bedrijven die over het eerste kwartaal 2022 30% of meer omzetverlies hebben ten opzichte van het eerste kwartaal 2019 of het eerste kwartaal 2020 komen hiervoor in aanmerking. Landbouwbedrijven mogen tussen maart 2020 en juni 2022 maximaal € 290.000 aan TVL ontvangen. Dus heeft u eerder al dit bedrag ontvangen dan kunt u geen aanvraag indienen. Aanvragen van de TVL kan via RVO. U heeft hier eHerkenning niveau 3 voor nodig.

Overgangsregeling Toeslag Jonge Landbouwers

Vanaf 2023 worden de voorwaarden voor het verkrijgen van de Toeslag Jonge Landbouwers aangescherpt. Vanaf dan kunnen alleen jonge landbouwers die daadwerkelijk het bedrijf gaan overnemen of starten nog de toeslag voor het eerst aanvragen. Omdat de vijfjaarstermijn voor de Toeslag Jonge Landbouwers ook doorloopt in het nieuwe GLB 2023 is het raadzaam dat jonge landbouwers, die nu al in aanmerking komen voor de toeslag op basis van de huidige voorwaarden, deze nu voor het eerst aanvragen. Zij komen dan ook volgend jaar in aanmerking voor de toeslag zonder te moeten voldoen aan de aangescherpte voorwaarden. Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met uw relatiebeheerder.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!