Vanoers.nlAgroAgroflits editie 8 (week 14 – 2019)

Agroflits editie 8 (week 14 - 2019)  

Agroflits week 14

Lees hieronder het laatste agrarische nieuws.

Artikel 1. Net gestart als ondernemer of schoolverlater? Vergeet middeling niet!

Een sterk wisselend inkomen betekent mogelijk dat u meer belasting betalen moet, dan dat u zou moeten betalen wanneer u het inkomen over drie jaar kunt verdelen. De inkomensmiddeling biedt hiervoor een oplossing. U kiest drie aaneengesloten kalenderjaren, deelt het totaal verdiende inkomen door drie en herrekent de belasting over het gemiddelde inkomen. Is het verschil groter dan 545 euro? Dan kunt u de belastingdienst vragen een middelingstijdvak vast te stellen en u de teruggave te verlenen. Elk jaar mag maar eenmaal in een middelingstijdvak opgenomen worden. Deze regeling is onder andere erg interessant voor schoolverlaters na het eerste volle werkjaar, of mensen die net starten of stoppen met werken.

Artikel 2. Hoge sectorpremie voor seizoenswerkers

Werkgevers betalen voor de Werkloosheidswet een algemene premie en een sectorpremie. Enkele sectoren kennen een hoge en een lage premie. De hoge geldt voor arbeidsovereen-komsten korter dan een jaar. Een aspergeteler paste de lage sectorpremie toe omdat hij jaarcontracten afsloot met werknemers. Zij werkten echter alleen in het aspergeseizoen. Volgens het Hof ’s-Hertogenbosch waren de werknemers niet echt een jaar in dienst. De werkgever moet dus de hoge premie toepassen. Wat doet u voor uw seizoenswerkers?

Artikel 3. Zelf aanmelden nieuwe kleine ondernemersregeling (KOR)

Vanaf 1 juni 2019 kunnen ondernemers zich aanmelden voor de nieuwe KOR. Om vanaf 1 januari 2020 van deze regeling gebruik te kunnen maken moet dat uiterlijk 20 november aangevraagd worden. De regeling geldt dan voor ten minste drie jaar. De regeling is inhoudelijk gewijzigd van de huidige KOR en heeft als neveneffect dat de ontheffing administratieve verplichtingen vervalt. De objectieve grens ligt bij een omzet van 20.000 euro. Heeft u minder omzet, dan mag u de KOR aanvragen en hoeft u geen btw-administratie te voeren. U mag geen btw terugvragen, maar hoeft ook niets af te dragen en ook geen aangifte te doen.

Artikel 4. Extra betaling Jonge landbouwers aanvragen

Bovenop de basisbetaling en de vergroeningspremie kunnen jonge landbouwers in totaal maximaal vijf jaar een aanvullend bedrag aanvragen. Dit geldt ook als de landbouwer volgens de oude regels al het vijfde jaar heeft bereikt. De aanvragers die in 2015 voor het eerst deze extra betaling hebben aangevraagd, bereiken in 2019 het laatste jaar. Om in aanmerking te komen moet de landbouwer jonger zijn dan 41 jaar en blokkerende zeggenschap hebben voor besluiten boven de 25.000 euro. Moet dit nog worden aangepast in de maatschapsovereenkomst of bij de KvK, dan moet deze aanpassing voor 15 mei 2019 zijn doorgevoerd.

Artikel 5. Gebruikt u de Basecone-app al?

Wat is er nu handiger dan de papieren facturen en bonnetjes die u ontvangt met één druk op de knop in uw digitale administratie te zetten. Nooit meer rondslingerende bonnetjes en nooit meer stapels nog te verwerken facturen. De Basecone Spenser app kan u daarbij helpen. Koppel uw administratie aan uw smartphone, maak eenvoudig een foto van het document en swipe deze afbeelding zo uw boekhouding in. Download de app in uw appstore en vraag uw contactpersoon naar deze en andere digitaliseringstips.

  • icon
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Arno Zagers
Arno Zagers | Directielid Agro
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.