Vanoers.nlAgroAfroming fosfaatrechten

Afroming fosfaatrechten 

Fosfaatrechten

Als u fosfaatrechten verkoopt, worden deze rechten meestal afgeroomd, waardoor de koper minder fosfaatrechten ontvangt dan er bij u afgeboekt worden. Doordat het aantal fosfaatrechten onder het plafond van 84,9 miljoen kilogram is gekomen, is het afromingspercentage met ingang van 29 april 2022 verlaagd van 20% naar 10%.

Afromingsvrij leasen

Tevens is het nu mogelijk om afromingsvrij 100 kilogram fosfaat te leasen per kalenderjaar met heen- en teruglease. Dit kan nu in één keer doorgegeven worden in het formulier. U betaald dan ook maar één keer € 100 administratiekosten. Heeft u dit jaar al een heen- en teruglease gemeld en wilt u maximaal 100 kg van deze fosfaatrechten alsnog afromingsvrij leasen, neem dan contact op met RVO. Deze regeling geldt namelijk met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2022.

Nadere informatie over overdracht van fosfaatrechten en wanneer er sprake is van afroming bij overdracht, kunt u nalezen op de site van RVO.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

arie de jong
Arie de Jong
Relatiebeheerder
  • icon
arie de jong
Arie de Jong
Van Oers Agro
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!