Vanoers.nlAgroVraag vóór 8 april accijns terug over voorraad brandstof

Vraag vóór 8 april accijns terug over voorraad brandstof 

Accijns brandstof

Per 1 april 2022 wordt de accijns op ongelode benzine, diesel en LPG/LNG verlaagd. De verlaging bedraagt € 0,173 voor benzine, € 0,111 voor diesel en € 0,041 voor LPG/LNG per liter. Deze verlaging is tot en met 31 december 2022.

Verlaging accijns

Vanaf 1 april hanteren brandstofleveranciers de verlaagde prijzen. Maar wat als u nu nog brandstof in voorraad heeft waar het hogere tarief over is betaald? Hier mag u de accijns op terugvragen. Het peilmoment is 1 april 2022 om 00.00 uur.

Eigen opslagplaats

Bedrijven met een eigen opslagplaats voor brandstof komen hiervoor in aanmerking, zoals loonbedrijven, transportbedrijven, landbouwbedrijven, glastuinders en hoveniers.

Indienen

Het teruggaafverzoek moet uiterlijk 8 april 2022 worden ingediend via ‘Mijn Douane’. Om in te loggen heeft u e-herkenning niveau 3 nodig. Vervolgens kiest u voor het tabblad ‘accijns’ en daarna bij ‘teruggaaf’ voor ‘Teruggaaf o.g.v. art. 84b WA’. Bereken zelf het bedrag dat u terugkrijgt, door het aantal liters te vermenigvuldigen met de verlaging.

Bewijzen

U moet kunnen bewijzen hoeveel brandstof er nog in uw opslag zit. De douane vraagt om een nauwkeurige aanduiding van de locatie van uw brandstofopslag, de hoeveelheid per soort per plaats en als er een pompinstallatie aan de opslag is verbonden de stand van het telwerk. Alle bewijsstukken dient u te bewaren.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met onze Agro afdeling of bel met uw relatiebeheerder. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: agro@vanoers.nl.

Theunis Mulders
Theunis Mulders
Directeur
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
Van Oers Agro

Bent u op zoek naar een agrarisch adviseur?

Van Oers Agro ondersteunt u om het optimale uit uw agrarische onderneming te halen. Wij zijn uw agrarisch adviseur die zelf uit de sector komt, geven u deskundig advies op maat en actueel inzicht in de financiële positie van uw bedrijf.
Meer informatie
Agroflits week 46

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Theunis Mulders
Theunis Mulders | Directeur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Zij helpen u graag verder!