ESG-impact

ESG impact
ESG-impact met van oers

ESG-impact

Wat is mijn CO2-footprint en waar kan ik de grootste stappen zetten? Hoe presteren we op andere vlakken van duurzaamheid? Hoe kwantificeer ik duurzaamheid en hoe presenteer ik mijzelf aan de buitenwereld? Met de bepaling van uw impact op alle onderdelen helpen we u vooruit vanuit het principe:

“What gets measured gets managed”

Duurzame verantwoording wordt daarbij de norm, doordat wet- en regelgeving en markteisen duurzame acties en verantwoording vragen van bedrijven. Hierbij is inzicht van cruciaal belang waarbij wij graag ondersteunen in het oprechte verhaal om uw prestaties te laten zien.

ESG-impact met van oers

CO2-footprint

Deze duurzame verantwoording vraagt van ondernemingen om de CO2-uitstoot in kaart te brengen. Daarnaast geeft het concrete handvaten om uw eigen duurzaamheidsavontuur te starten. Waarom is het belangrijk om inzicht te hebben in uw CO2-footprint?

  • Om inzicht te krijgen in waar uw organisatie het meeste impact maakt en hier doelgericht acties op te kunnen nemen.
  • Om te voldoen aan de huidige en toekomstige wet- en regelgeving.
  • Voor het behoud van uw positie in de keten. Zo kunt u bijvoorbeeld koploper zijn binnen uw branche.
  • Vanwege continuïteitsperspectief: u stoomt uw bedrijf klaar voor de toekomst.
  • Om uw maatschappelijke bijdrage te leveren.

Met een eerste inzicht geven wij u een analyse van categorieën waar uw onderneming de meeste impact heeft. Daarmee identificeren we direct ook de eerste reductiemogelijkheden. Aan de hand van de ambitie die u als onderneming heeft stellen we samen met u reductie targets. Bij de maatregelen die mogelijk zijn combineren we uiteraard onze kennis met betrekking tot financiering en fiscale regelingen.

ESG-nulmeting

Met een breed perspectief brengen wij niet alleen uw prestatie op milieugebied in kaart. Wij brengen ook het belang (de relevantie + prioriteit) van de verschillende duurzaamheidsthema’s in kaart op zowel milieu, sociaal als bestuurlijk (ESG) vlak. Hierbij creëren we inzicht in de gaps tussen belang en volwassenheid en daarmee direct aandachtsgebieden voor mogelijke vervolgstappen.

Hulp nodig van een ESG-specialist?

Door onze kennis en ervaring gaan wij samen met u op zoek naar de meeste passende vorm van verduurzaming voor uw bedrijf op gebied van ESG. Van Oers brengt u op de hoogte, helpt u bij het treffen van passende maatregelen om ervoor te zorgen dat uw bedrijf klaar is voor de toekomst. Onze duurzaamheidsspecialisten staan voor u klaar!

Benieuwd naar onze ervaring en wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk hier onze praktijkvoorbeelden

Keswin Corporaal
Keswin Corporaal | Manager duurzaamheidsadvies
Benieuwd hoe we u verder kunnen helpen?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!