Zorg dat u uw testament goed opstelt

wax stempel op papier
Advies over uw testament door Van Oers

Zekerheid met een goed testament

Tijdens leven kunt u bepalen wat er met uw vermogen gebeurt. Dit verandert op het moment dat u komt te overlijden. Indien u niets regelt wordt uw nalatenschap afgewikkeld overeenkomstig de wettelijke regeling. Indien u echter wensen heeft die afwijken van de wettelijke regeling, dan zult u uw wensen vast moeten leggen in een testament. Onze adviseurs helpen u hierbij.

Advies over uw testament door Van Oers

Flexibiliteit en belastingbesparing

Veel mensen willen dat na hun overlijden de langstlevende verzorgd achterblijft. Dit is ook het uitgangspunt van de wettelijke regeling. Desondanks kan het interessant zijn om een testament op te laten stellen. Een testament kan namelijk bij de afwikkeling van uw nalatenschap de langstlevende flexibiliteit geven om een verdeling tot stand te brengen die aansluit bij de persoonlijke of financiële wensen van de langstlevende op het moment van uw overlijden. Met deze flexibiliteit kan in veel gevallen ook een substantieel bedrag aan erfbelasting worden bespaard. Wij zorgen samen met u dat alles goed geregeld wordt.

Advies over uw testament door Van Oers

Minderjarige kinderen en het testament

Indien er minderjarige kinderen zijn, kan in een testament worden vastgelegd wie wordt benoemd tot voogd van de minderjarige kinderen voor het geval beide ouders zijn overleden. De voogd vervangt de ouder voor zover het de opvoeding van de kinderen betreft. Ook kan in het testament een bewindvoerder worden aangewezen die tot een bepaalde leeftijd het financiële beheer voert over het vermogen van de kinderen.

Andere persoonlijke redenen

Naast de bovenstaande redenen kunnen ook andere persoonlijke redenen bestaan om een testament op te laten stellen. Dit is bijvoorbeeld het geval indien u niet wilt dat de partner van uw kind (bijvoorbeeld bij echtscheiding) aanspraak kan maken op het vermogen dat uw kind van u heeft gekregen. Ook kunt u in uw testament bepalen dat een bepaald persoon iets uit uw nalatenschap verkrijgt, of kunt u (één van) uw kinderen onterven. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u. Ook als u al een testament heeft opgesteld, kunnen wij deze beoordelen en indien nodig laten aanpassen.

Lenny Blaakman
Lenny Blaakman | Directeur fiscaal
Benieuwd of u een testament moet op laten stellen of wilt u uw huidige testament wijzigen?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.