Bespaar op uw eigen bijdrage WMO en WLZ

Sparen in pot
Bespaar op uw eigen bijdrage met Van Oers

Eigen bijdrage WMO en WLZ

Indien u door een handicap, chronische ziekte of ouderdom zorg nodig heeft, dan kunt u een eigen bijdrage verschuldigd worden. De hoogte van deze bijdrage is onder andere afhankelijk van uw persoonlijke situatie en van uw inkomen. U kunt hier op besparen, onze specialisten adviseren u.

Bespaar op uw eigen bijdrage met Van Oers

Het inkomensbegrip

Voor de hoogte van uw inkomen wordt onder andere gekeken naar de AOW-uitkeringen en de pensioenuitkeringen die u ontvangt. Sinds 1 januari 2013 is ook het spaarsaldo dat u in de loop der jaren heeft opgebouwd relevant. Een bepaald percentage van uw spaarsaldo wordt namelijk aangemerkt als inkomen en verhoogt de eigen bijdrage. Dit betekent dat uw spaarsaldo de eigen bijdrage vergroot, zelfs indien het spaarsaldo geen rendement geeft. Zorg dat u uw zaken goed geregeld heeft.

Bespaar op uw eigen bijdrage met Van Oers

Het verlagen van uw eigen bijdrage

Uw spaarsaldo kan op meerdere manieren worden verminderd met het gevolg dat de grondslag waarover uw eigen bijdrage wordt berekend, afneemt. Op welke wijze uw spaarsaldo het beste kan worden verminderd, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. In de regel wordt uitsluitend gedacht aan het doen van (met schenkbelasting belaste) schenkingen. Vaak is het ook mogelijk om het spaarsaldo op een andere wijze zonder belastingheffing te verminderen. Wij bekijken met u de mogelijkheden en zorgen dat uw eigen bijdrage zo beperkt mogelijk blijft.

Lenny Blaakman
Lenny Blaakman | Directeur fiscaal
Wilt u ook besparen op uw eigen bijdrage?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos.