De reserveringscapaciteit van uw melkveebedrijf

Koeien in stal
De juiste reserveringscapaciteit met Van Oers Agro

Reserveringscapaciteit voor uw melkveehouderij

De reserveringscapaciteit brengt tot uitdrukking of een bedrijf in staat is de bedrijfseconomische afschrijving te compenseren. Met andere woorden: of er voldoende geld overblijft om leningen af te lossen en vervangingsinvesteringen te doen. De reserveringsruimte geeft feitelijk de financiële ontwikkelingsmogelijkheden van een melkveebedrijf weer. Voor de meeste banken is dit een belangrijk kengetal bij het beoordelen van een financieringsaanvraag.

De juiste reserveringscapaciteit met Van Oers Agro

Minimale reserveringsruimte

Om niet meteen in de problemen te komen bij een melkprijsdip of (tijdelijke) extra kosten is een reserveringsruimte noodzakelijk van minimaal 7 cent per liter melk. De reserveringsruimte is eenvoudig te berekenen door van de kasstroom de privé-onttrekkingen af te trekken. Hetgeen resteert is beschikbaar voor de bedrijfsontwikkeling en het opbouwen van liquiditeitsmarge. Bedrijfsontwikkeling kan zowel door (extra) af te lossen als door de juiste (vervangings)investeringen te doen. Bij elke investering moet u zich afvragen of deze bijdraagt aan het bereiken van uw doelstellingen. Wij zijn uw kritische sparringpartner en adviseren u graag over de mogelijkheden.

Meer weten?

Neem direct contact met ons op

Klanten die u voor zijn gegaan

Samenwerking met Van Oers Agro

frank de jong
Frank de Jong | Relatiebeheerder
Benieuwd wat uw reserveringscapaciteit moet zijn?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.