Vanoers.nlBranchesAgroAdvies per bedrijfsfaseBedrijfsovername en bedrijfsbeëindiging

Uw agrarische onderneming overdragen of beëindigen

Overname en M&A trends
De juiste beslissing met Van Oers Agro

Overdragen en beëindiging van uw agrarische onderneming

Elke ondernemer komt een keer voor de keuze te staan: stoppen of overdragen. Deze keuze is vaak erg lastig, zeker omdat een bedrijfsoverdracht naast de financiële en fiscale gevolgen ook emotionele aspecten met zich meebrengt. Een bedrijfsoverdracht is dan ook niet in een jaar geregeld, niet zelden gaat daar een traject van meerdere jaren aan vooraf. Wanneer u geen opvolgers heeft in de familiesfeer en geen van uw medewerkers het bedrijf wilt voortzetten is verkoop van het bedrijf een reële optie.

De juiste beslissing met Van Oers Agro

Agrarisch bedrijf te koop?

De verkoop van uw agrarische bedrijf start met het verkoopklaar maken, u wilt immers het beste bod voor uw grond, gebouwen en voorraden. Zorg ervoor dat de verkaveling van uw grond op orde is en blijf investeren in gebouwen en machines. Zorg daarnaast voor een juiste financieringsstructuur en een optimale rechtsvorm, zodat uw bedrijf interessant blijft voor eventuele kopers.

Alvorens u tot verkoop over gaat zal de waarde bepaald moeten worden. De specialisten van Van Oers Agro maken gebruik van meerdere methodes om de juiste waarde vast te stellen, waarna u in overleg met een makelaar of taxateur de vraagprijs kunt bepalen. Gedurende het gehele traject van verkoop zullen wij u begeleiden in het maken van de juiste financiële en fiscale keuzes.

Staking van uw landbouwbedrijf

Elke dag besluiten zes agrariërs te stoppen met hun bedrijf. Soms noodgedwongen onder druk van financiering of ruimtelijke ordening, maar meestal uit eigen beweging, bijvoorbeeld wanneer er geen opvolgers zijn. Het staken van uw onderneming is een ingrijpende keuze, u begint aan een nieuwe toekomst, moet uw leven en dat van uw gezin opnieuw invullen. Er komt veel op u af en u heeft veel stof om over na te denken. Dan is het prettig als u zich geen zorgen hoeft te maken over de fiscale en financiële gevolgen van uw staking. De specialisten van Van Oers Agro bereiden u op alles voor. We zorgen dat u inzicht krijgt in uw financiën nadat u gestopt bent met uw bedrijf. Er zijn geen verrassingen achteraf, zodat u telkens de juiste keuze kunt maken en de regie over het stoppen van uw bedrijf in eigen hand houdt. Wij denken met u mee en begeleiden u tijdens dit moeilijke proces.

Arno Zagers
Arno Zagers | Directielid Agro
Wilt u de juiste beslissing maken en op een prettige manier uw bedrijf overdragen of beëindigen?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter. Het kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend en kosteloos.
Neem contact op phone Terugbelverzoek