Met het Coronadossier houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Vanoers.nlNieuwsVergroot uw digitale weerbaarheid

Vergroot uw digitale weerbaarheid

Weerbaarheid digitale wereld

Inzicht in cyberrisico’s is cruciaal om schade door cyberaanvallen te beperken. Toch zijn veel organisaties nog niet voorbereid op cyberaanvallen. Uit een onderzoek van CBS is gebleken dat slechts 23 procent van de MKB-organisaties in Nederland zich zorgen maakt over zijn digitale veiligheid. Het is van belang dat organisaties hun digitale weerbaarheid toetsen.

Dreiging van cyberaanvallen

Voor cybercriminelen zijn cyberaanvallen laagdrempelig en zijn de risico’s beperkt. De dreigingen met betrekking tot cybersecurity zijn de afgelopen jaren namelijk flink toegenomen. Zowel de kans van optreden alsmede de impact van cybersecurity incidenten zijn dusdanig dat een organisatie zijn digitale weerbaarheid op orde moet hebben. Als de weerbaarheid niet op orde is, kan de organisatie onacceptabele risico’s oplopen. Recente voorbeelden laten zien dat situaties waarbij zwaktes in de digitale weerbaarheid grote operationele, financiële en/of imagoschade tot gevolg kunnen hebben. 50 procent van de MKB-organisaties krijgt namelijk te maken met cybercrime, waarbij de gemiddelde schade per cyberincident € 78.700 is (CBS).

Voorbereid op cyberaanvallen

Met een toenemende dreiging op cyberaanvallen wordt er gedacht dat de meeste organisaties hierop voorbereid zijn. Helaas is dit (nog) niet het geval. De MKB-organisaties blijven achter terwijl de dreigingen op cyberaanvallen in een stroomvaart toenemen. Organisaties die IT gedreven zijn, zijn zich wel meer bewust van de noodzaak van cybersecurity.

Minimaliseer de impact van cyberaanvallen

Neemt u met betrekking tot de huidige cyberrisico’s al bewust passende en actuele maatregelingen of neemt u inmiddels onbewust veel te grote risico’s? Wij leveren passende en pragmatische adviezen met bijbehorende efficiënte en effectieve risicobeheersingsmaatregelen, die zowel bijdragen aan informatiebeveiliging (cybersecurity) als het voldoen aan de Europese privacy wetgeving.

Het aansterken van uw digitale weerbaarheid is niet zomaar een IT-beslissing, maar moet gezien worden als een integrale, strategische beslissing. Steun vanuit directie is onmisbaar om concrete stappen te kunnen zetten.

Hulp nodig bij het beveiligen van uw organisatie om de impact van cyberrisico’s te minimaliseren en privacygevoelige data te beveiligen? Onze experts bij Van Oers IT & Cybersecurity helpen u graag bij het adviseren en implementeren van deze maatregelingen.

Bron: CBS en securitymanagement.nl

martin van der voort
Martin van der Voort
Senior IT & Cybersecurity consultant
Contact
martin van der voort
Martin van der Voort
Van Oers IT & Cybersecurity
Vul het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  • Ik ga akkoord met de privacyverklaring.

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
martin van der voort
Martin van der Voort | Senior IT & Cybersecurity consultant
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.
Neem contact op phone Terugbelverzoek