Vanoers.nlIT AdviesPassword day – _ _ _ _ 5678 redenen om uw wachtwoord te veranderen

Password day - _ _ _ _ 5678 redenen om uw wachtwoord te veranderen 

Password day

Wist u dat… ‘123456’ het meest voorkomende wachtwoord is? Toch niet die van u, in ieder geval na het lezen van dit bericht niet meer. Veel wachtwoorden zijn niet veilig genoeg om cybercriminelen buiten de deur te houden. Zelfs binnen een paar seconden zijn zij in staat om een wachtwoord te kraken. Daarom is het belangrijk om te weten waar een sterk wachtwoord uit bestaat.

6 tips

 1. De lengte
  Hoe langer uw wachtwoord is, hoe moeilijker een cybercrimineel het heeft om het wachtwoord te achterhalen. Maak daarom een wachtwoord van minimaal 12 karakters die bestaan uit een mix van kleine letters, hoofdletters, cijfers en speciale tekens. Door meer karakters toe te voegen, wordt het wachtwoord nog sterker. Maak bijvoorbeeld gebruik van een gezegde of een zin uit een liedje.
 2. Wachtwoordmanager
  Een wachtwoordmanager is makkelijk in gebruik, omdat deze wachtwoorden voor u kan genereren. Het voordeel hiervan is dat karakters op een willekeurige manier elkaar opvolgen en daarnaast kunnen hierin al uw wachtwoorden veilig worden bewaard. Let er wel op dat het wachtwoord van de wachtwoordmanager beschermd wordt met een sterk hoofdpaswoord.
 3. Verschillende wachtwoorden
  Zorg ervoor dat u op elk account een ander wachtwoord gebruikt om de veiligheid te verhogen. De mogelijke wachtwoorden ‘Facebook123!’ en ‘LinkedIn123!’ hebben voldoende karakters, maken gebruik van diverse karakters, maar deze zijn niet voldoende verschillend van elkaar, en zeker niet willekeurig en daarom niet sterk genoeg.
 4. Multifactor-authenticatie
  Door het gebruik van deze techniek wordt het wachtwoord gecombineerd met een extra controle of u daadwerkelijk degene bent die inlogt op het account. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een verificatiecode die naar uw telefoon wordt verstuurd. Deze manier maakt het cybercriminelen enorm moeilijk om te hacken.
 5. Deel wachtwoorden met niemand
  Gelukkig komt het steeds minder vaak voor dat mensen hun wachtwoorden op een post-it plakken op het computerscherm, maar nog steeds worden wachtwoorden in e-mails of in een document gezet en dat is net zo onveilig. Zorg er daarom voor dat wachtwoorden beschermd en veilig blijven, door deze eventueel in een beveiligde wachtwoordmanager te zetten.

Meer informatie

Heeft u vragen naar aanrleiding van dit artikel? Van Oers IT Advies staat u bij.  Neem contact op met een van onze specialisten.

Brechtje Brugman Dekkers
Brechtje Brugman-Dekkers
Manager IT advies
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
 • icon
Brechtje Brugman Dekkers
Brechtje Brugman-Dekkers
Van Oers IT Advies

Wilt u cyberrisico’s voorkomen?

Maak uw organisatie weerbaar tegen beveiligingsrisico’s en online dreigingen. Wij optimaliseren en automatiseren uw bedrijfsprocessen en we waarborgen uw kwaliteit. Wij zijn de adviseur waar u op kunt vertrouwen. Uw specialist voor uw IT Advies vraagstukken.
Meer informatie
10 tips voor 2020: Cybersecurity

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Brechtje Brugman-Dekkers
Brechtje Brugman-Dekkers | Manager IT advies
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder.