Vanoers.nlOnderwijs, IT AdviesNIST Cybersecurity Framework 2.0: Wat is er nieuw?

NIST Cybersecurity Framework 2.0: Wat is er nieuw? 

NIST Cybersecurity Framework 2.0: Wat is er nieuw?

Eind februari 2024 heeft het National Institute of Standards and Technology (NIST) de nieuwe versie van het Cybersecurity Framework (CSF) uitgebracht.

Cybersecurity Framework 2.0

Deze nieuwe versie bouwt voort op het originele 1.0 framework en dient als aanvulling, niet als vervanging. De belangrijkste toevoeging aan het CSF is de introductie van een nieuwe pijler: Govern. Naast de bestaande pilaren Identify, Protect, Detect, Respond en Recover, is Govern nu een integraal onderdeel van het raamwerk geworden. Waar de andere vijf pijlers meer op specifieke aspecten van cybersecurity gericht zijn, heeft Govern een overkoepelende rol. Door de centrale positie van Govern wordt het organisatorische belang ervan bij alle andere pijlers benadrukt. Deze nieuwe functie ondersteunt bij het formuleren en monitoren van jouw cybersecurity risicomanagementstrategie, verwachtingen en beleid.

Snelle startgids voor mkb-bedrijven

Om organisaties te helpen bij het verkennen en implementeren van de nieuwe versie (2.0) van het framework, heeft het NIST diverse snelle quickstart-guides ontwikkeld. Een van deze gidsen is speciaal gericht op het mkb. Het doel van deze gids is om mkb-bedrijven zonder of met beperkt cybersecuritybeleid een beginpunt te bieden voor het ontwikkelen van een risicobeheerstrategie op het gebied van cybersecurity.

Voor elke pijler – Govern, Identify, Protect, Detect, Respond en Recover – biedt de snelle startgids een overzicht van mogelijke maatregelen die een organisatie kan overwegen bij het implementeren ervan, evenals vragen die de organisatie zichzelf kan stellen tijdens dit proces. Daarnaast bevat de gids voorbeelden van maatregelen om organisaties te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun cybersecuritybeleid en -strategie. Tot slot bevat de gids verwijzingen naar aanvullende informatie over cybersecurity die waardevol kan zijn voor jouw organisatie.

Meer informatie

Wil u weten hoe Van Oers u kan helpen met cybersecurity of uw cybersecurity risicomanagement strategie? Neem contact op met een van onze IT & Cybersecurity consultants. Zij helpen u graag. Neem contact op via onderstaande button of per mail: IT-Advies@vanoers.nl

  • icon
Brechtje Brugman Dekkers
Brechtje Brugman-Dekkers
IT Advies

Wilt u cyberrisico’s voorkomen?

Wie onderneemt, heeft heel wat data te beveiligen. Van Oers helpt u cyberrisico’s inperken, zodat u niet alleen financieel maar ook online gezond blijft. Dat is ondernemen met voorsprong! En onze IT-specialisten gaan nog een stap verder. Wij optimaliseren en automatiseren uw bedrijfsprocessen en creëren daarmee nieuwe kansen.
Meer informatie
10 tips voor 2020: Cybersecurity

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Brechtje Brugman-Dekkers
Brechtje Brugman-Dekkers | Manager IT advies
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder.