Vanoers.nlBusiness Solutions, IT AdviesCyber trends: een blik op de toekomst

Cyber trends: een blik op de toekomst 

Tips & tricks cybersecurity

Het internet is beschikbaar voor iedereen en dat brengt gevaar met zich mee. Naast de vele betrouwbare gebruikers zijn er helaas ook criminele gebruikers actief op het internet. Daarnaast wordt onze apparatuur steeds slimmer en is een groot deel verbonden met het internet. Hoe ziet dit er in de toekomst uit? Door de enorme groei van het internet gaan we steeds meer naar de Cloud toe en zal alles in de toekomst met de Cloud verbonden worden. Eén ding is daarom zeker: cybercriminelen zijn in de toekomst nog meer aanwezig dan dat ze nu al zijn.

De Cloud zal sneller en eenvoudiger worden

Terugkijkend op de afgelopen 10 jaar heeft de Cloud een enorme groei doorgemaakt in de ICT-wereld. De verwachting is dat de Cloud in de toekomst vooruitgang blijft maken. De Cloud zal steeds meer een standaardisatie worden, net als elektriciteit. De Cloud wordt sneller, goedkoper en duizenden diensten zullen eenvoudig online beschikbaar zijn. Deze diensten verzamelen tegelijkertijd enorm veel data. Door de enorme hoeveelheid aan data wordt veel privacy weggegeven. Een crimineel smult ervan om goedkope clouddiensten over te nemen, ze worden daarbij steeds slimmer, maar zullen ook technieken blijven ontwikkelen om hacks uit te kunnen voeren.

De toekomst zal veel meer draaien om kunstmatige intelligentie

Door de grote hoeveelheid aan data die aanwezig is in de Cloud, gaan hackers gebruik maken van kunstmatige intelligentie. Hierdoor kan een hacker in een korte periode grote hoeveelheden data analyseren en zo onze patronen in de Cloud herkennen. Wanneer een hacker grote hoeveelheden data heeft gestolen met hierin opgevangen netwerkverkeer en wachtwoorden, wordt vervolgens kunstmatige intelligentie ingezet voor het vinden van kwetsbaarheden die misbruikt kunnen worden.

Kunstmatige intelligentie vereist veel computerrekenkracht die in de toekomst alleen maar toe zal nemen. Zonder enige vorm van kennisgeving zal een hacker gebruik maken van alle rekenkracht die gekoppeld is aan de Cloud, zoals een mobiele telefoon en computers. Om toegang te krijgen tot apparatuur gekoppeld aan de Cloud zal een hacker nog meer misleiding toepassen door spam e-mails te versturen, malafide software te installeren of u te verzoeken om gegevens vrij te geven.

Toename aantal cyberbedreigingen heel normaal in de toekomst

Daar waar criminelen in het verleden actief waren op straat zal in de toekomst het aantal en de verscheidenheid aan cyberdreigingen toe gaan nemen. Een typische hacker zoals we die nu kennen zal steeds minder voorkomen. De jonge mensen die op hun zolderkamer aan het hacken zijn, maken ruimte voor (internationaal) georganiseerde cybercriminaliteit. Ook de grenzen rondom het stelen van data en het delen van informatie zullen steeds meer verdwijnen. Aanvallen worden daardoor steeds groter en zullen wereldwijd een groot deel van de computernetwerken plat kunnen leggen. Het is daarom van belang dat u en uw organisatie digitaal weerbaar blijven. Wanneer u dit niet bent, is het slechts een kwestie van tijd voordat er een cyberaanval zal plaatsvinden.

Meer informatie

Wilt u weten hoe u uw organisatie bescherming kan bieden tegen cyberdreigingen, zowel nu als in de toekomst? Neem dan contact op met één van onze specialisten of met uw relatiebeheerder bij Van Oers om de toename van cyberaanvallen tegen te gaan.

  • icon
Van Oers IT Advies

Wilt u cyberrisico’s voorkomen?

Maak uw organisatie weerbaar tegen beveiligingsrisico’s en online dreigingen. Wij optimaliseren en automatiseren uw bedrijfsprocessen en we waarborgen uw kwaliteit. Wij zijn de adviseur waar u op kunt vertrouwen. Uw specialist voor uw IT Advies vraagstukken.
Meer informatie
10 tips voor 2020: Cybersecurity

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

|
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder.