Vanoers.nlHR SolutionsHeeft u een brief ontvangen van UWV met een voorlopige berekening Wtl over 2021?

Heeft u een brief ontvangen van UWV met een voorlopige berekening Wtl over 2021? 

Voorlopig berekening Wtl over 2021

Het UWV heeft in maart de voorlopige berekeningen verstuurd van tegemoetkomingen over het jaar 2021 die voortkomen uit de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl).

Voorlopige berekening

In de berekening is opgenomen het bedrag aan loonkostenvoordelen (LKV), lage inkomensvoordelen (LIV) en Jeugd-LIV. De berekening is gebaseerd op de gegevens in de aangifte loonheffingen over 2021. Het is van belang om deze berekeningen te (laten) controleren. Klopt er iets niet, dan kunnen tot en met 1 mei 2022 correcties ingediend worden over 2021. Bij de definitieve vaststelling van het bedrag wordt rekening gehouden met deze correcties. Correcties na 1 mei 2022 worden niet meer meegenomen in de definitieve berekening.

Als een aanvraag voor een doelgroepverklaring op 31 januari 2022 nog in behandeling was, dan staat dit LKV niet in de voorlopige berekening. Zodra de doelgroepverklaring LKV wordt toegekend, kunt u de indicatie voor het LKV alsnog op ‘ja’ laten zetten in uw loonadministratie, doe dit dan voor 1 mei.

Definitieve berekening

De definitieve berekening Wtl ontvangt u voor 1 augustus 2022 van de Belastingdienst. Daarna wordt ook het bedrag van de tegemoetkoming op uw rekening bijgeschreven.

Heeft u geen voorlopige berekening van het UWV ontvangen, terwijl u er wel een verwacht had, neemt u dan contact op met het UWV. Daar kunnen ze u verder informeren over uw recht op LIV en/of LKV.

Hulp nodig?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan contact op met onze loonadvies specialisten. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: loonadvies@vanoers.nl.

Neem contact op

Angela Veraart
Angela Veraart
Belastingadviseur
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
Angela Veraart
Angela Veraart
Van Oers Loonadvies

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

Van Oers Loonadvies neemt deze verantwoordelijkheid graag van u over. Wij geven u graag advies op maat en bieden ondersteuning. Bijvoorbeeld op het gebied van loonadvies, salarisadministratie, arbeidsrecht, loonbelasting en sociale zekerheid.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Angela Veraart
Angela Veraart | Belastingadviseur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!