Vanoers.nlHR SolutionsDe wachttijd van acht weken bij Bpf StiPP is vervallen per 1 juli 2023

De wachttijd van acht weken bij Bpf StiPP is vervallen per 1 juli 2023 

De wachttijd van acht weken bij Bpf StiPP is vervallen per 1 juli 2023

Per 1 juli 2023 vervalt bij het pensioenfonds StiPP de wachttijd van 8 weken op de basisregeling. Een andere wijziging die ook in gaat per 1 juli 2023 is dat de telling van de weken in de basisregeling start vanaf de leeftijd van 21 jaar.

Nieuwe wetgeving pensioenen

In dit artikel informeerden wij u over de belangrijkste wijzigingen met betrekking tot de wet toekomst pensioenen. Bovengenoemde wijzigingen zijn het gevolg van deze nieuwe pensioenregels. Wanneer u op 1 juli 2023 werknemers heeft die de wachttijd van 8 weken nog niet hebben doorlopen, starten deze toch per 1 juli 2023 in de basisregeling.

Aanpassing salarissoftware

Het is belangrijk om na te gaan of dat uw salarissoftware is ingericht met bovenstaande wijzigingen, zodat uw loonberekeningen juist verlopen en bij nagenoeg iedereen minimaal de basisregeling wordt berekend per 1 juli 2023.

Plusregeling

Aan de plusregeling wijzigt vooralsnog niets. Wanneer de werknemer de wachttijd van 52 weken heeft doorlopen dient de werknemer aangemeld te worden in de plusregeling. Doordat de wekentelling al begint bij de leeftijd van 21 jaar komen werknemers mogelijk wel eerder in aanmerking voor de plusregeling.

Terugkeren in of wisselen binnen de sector

Het arbeidsverleden dat de werknemer heeft bij een andere werkgever binnen de branche kan van invloed zijn op de regeling die u moet toepassen voor uw werknemer. Zo kan het voorkomen dat u de werknemer direct in de plusregeling dient aan te melden als de werknemer binnen 26 weken voorafgaand aan de huidige dienstbetrekking ook reeds in de plusregeling deelnemer was. De werknemer kan een overzicht overleggen van het opgebouwde StiPP pensioen, of u kunt dit overzicht pensioenverleden opvragen bij het StiPP. Meer uitleg en voorbeelden hiervan kunt u hier terugvinden.

Wijzigingen per 1 januari 2024

Per 1 januari 2024 vindt er nóg een wijziging plaats in de StiPP regeling. Vanaf deze datum gaan de werknemers namelijk al vanaf de leeftijd van 18 jaar deelnemen in de regeling. Let erop om ook deze wijziging tijdig door te (laten) voeren in uw salarissoftware.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan contact op met onze loonadvies specialisten. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: loonadvies@vanoers.nl.

Neem contact op

Bron: StiPP

kim verhoeven-heinen
Kim Heinen
Manager HR Solutions
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
kim verhoeven-heinen
Kim Heinen
Van Oers Loonadvies

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

Van Oers Loonadvies neemt deze verantwoordelijkheid graag van u over. Wij geven u graag advies op maat en bieden ondersteuning. Bijvoorbeeld op het gebied van loonadvies, salarisadministratie, arbeidsrecht, loonbelasting en sociale zekerheid.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kim Heinen
Kim Heinen | Manager HR Solutions
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!