Vanoers.nlHR SolutionsVoortzetting Subsidieregeling praktijkleren nog onbekend voor nieuwe schooljaar

Voortzetting Subsidieregeling praktijkleren nog onbekend voor nieuwe schooljaar 

Voortzetting subsidieregeling praktijkleren nog onbekend voor nieuwe schooljaar

De huidige Subsidieregeling praktijkleren loopt tot en met studiejaar 2021/2022. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) is van plan de regeling te verlengen voor studiejaar 2022/2023. In 2022 vindt in opdracht van het ministerie van OCW een evaluatie van de regeling plaats. Mede op basis van de uitkomsten hiervan beslist het ministerie over eventuele verdere voortzetting van de regeling. Tot op heden is hierover nog niks bekend gemaakt.

Extra subsidie

De extra subsidie voor erkende leerbedrijven in de sectoren landbouw, horeca en recreatie is voor 5 jaar beschikbaar (tot en met 2024). Deze subsidie wordt normaliter gelijktijdig aangevraagd met de Subsidieregeling praktijkleren. De Subsidieregeling praktijkleren loopt vooralsnog tot en met eind 2022. Zoals aangegeven is nog niets bekend over een verlenging van de regeling. Daarom is nu ook nog niet duidelijk hoe de extra subsidie voor de studiejaren 2022-2023 en 2023-2024 beschikbaar komt.

Volgt uw werknemer in het nieuwe schooljaar 2022-2023 een opleiding die normaliter in aanmerking komt voor de Subsidieregeling? Geef het aan ons door zodat wij u kunnen infomeren als de subsidieregeling verlengd wordt en de aanvraagperiode geopend is.

Deadline subsidieregeling studiejaar 2021-2022

Voor het afgelopen studiejaar 2021-2022 is het nog mogelijk om tot en met 16 september 2022 (17.00 uur) subsidie aan te vragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Meer informatie

Wij ondersteunen u graag bij het indienen van de subsidieaanvraag. Ook kunnen wij dit volledig bij u uit handen nemen. Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon voor de loonverwerking. Bent u nog geen klant bij ons? Neem dan contact op met één van onze adviseurs loonbelasting en sociale zekerheid. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: loonadvies@vanoers.nl.

Neem contact op

Angela Veraart
Angela Veraart
Belastingadviseur
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
Angela Veraart
Angela Veraart
Van Oers Loonadvies

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

Van Oers Loonadvies neemt deze verantwoordelijkheid graag van u over. Wij geven u graag advies op maat en bieden ondersteuning. Bijvoorbeeld op het gebied van loonadvies, salarisadministratie, arbeidsrecht, loonbelasting en sociale zekerheid.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Suzy Buijzen
Suzy Buijzen | Senior jurist
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!