Vanoers.nlHR SolutionsVoorlopige berekening Wtl over 2023

Voorlopige berekening Wtl over 2023 

Voorlopige berekening Wtl over 2023

Het UWV stuurt werkgevers uiterlijk 14 maart de voorlopige berekeningen van de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). Dit betreft tegemoetkomingen over het jaar 2023.

Voorlopige berekening

In de voorlopige berekening is het bedrag aan loonkostenvoordeel (LKV), het lage inkomensvoordeel (LIV) en jeugd-LIV opgenomen. Bij deze berekening is uitgegaan van gegevens in de aangifte loonheffingen over 2023 en de correctieberichten over het jaar 2023 die de werkgever tot en met 31 januari 2024 heeft ingediend. Het is van belang om deze berekeningen te (laten) controleren. Klopt de berekening niet, dan kunnen tot en met 1 mei 2024 correcties ingediend worden over 2023. Bij de definitieve vaststelling van het bedrag wordt rekening gehouden met deze correcties. Correcties na 1 mei 2024 worden niet meer meegenomen in de definitieve berekening.

Als een aanvraag voor een doelgroepverklaring op 31 januari 2024 nog in behandeling was, dan staat dit LKV niet in de voorlopige berekening. Zodra de doelgroepverklaring LKV wordt toegekend, kunt u de indicatie voor het LKV alsnog op ‘ja’ laten zetten in uw loonadministratie. Het is van belang dat uiterlijk 1 mei een correctiebericht wordt ingediend zodat het LKV wordt meegenomen in de definitieve berekening.

Definitieve berekening

De definitieve berekening Wtl ontvangt u voor 1 augustus 2024 van de Belastingdienst. Binnen zes weken na de datum op de beschikking zal de fiscus het bedrag aan tegemoetkoming(en) uitbetalen aan de werkgever. Indien de beschikking onjuist is kan binnen zes weken na de dagtekening van de beschikking bezwaar gemaakt worden. Heeft u geen voorlopige berekening van het UWV ontvangen terwijl u er wel een verwacht had? Neem dan contact op met het UWV.

Wijziging Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl)

Per 1 januari 2024 is het jeugd-LIV afgeschaft. In 2024 vindt echter nog wel de betaling plaats van het jeugd-LIV over de verloonde uren in 2023. Het LIV wordt per 1 januari 2025 afgeschaft wegens gebrek aan effectiviteit. In 2024 kunnen werkgevers nog wel LIV krijgen voor alle werknemers die gemiddeld minimaal 100% en maximaal 104% van het wettelijk minimumloon verdienen.

Wilt u meer weten?

Weten hoe u het beste om kunt gaan met verzuim binnen uw onderneming? Neem dan contact op met onze specialisten. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: hrsolutions@vanoers.nl.

Neem contact op

Angela Veraart
Angela Veraart
Belastingadviseur
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
Angela Veraart
Angela Veraart
Van Oers HR Solutions

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

Als u alles goed geregeld heeft voor uw mensen, investeert u direct in de toekomst van uw bedrijf en onderneemt u met voorsprong. Dat is hoe we er bij Van Oers naar kijken. Daarom adviseren onze specialisten van HR Solutions u over alles wat te maken heeft met loonadministratie en personeelszaken, zodat u financieel en juridisch alles op orde heeft en vanuit daar kansen kunt creëren.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Angela Veraart
Angela Veraart | Belastingadviseur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!