Vanoers.nlHR SolutionsVerlaging sociale lasten in 2021

Verlaging sociale lasten in 2021  

Verlaging sociale lasten in 2021

Onlangs maakte het kabinet bekend dat de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK) alsnog met terugwerkende kracht tot 1 januari 2021 wordt ingetrokken. Om werkgevers alsnog tegemoet te komen werd het voorstel gedaan om de Awf-premie voor een gedeelte van het jaar 2021 tijdelijk te verlagen. In tegenstelling tot de BIK levert de verlaging van de Awf-premie voor het grootste gedeelte van de werkgevers in Nederland een voordeel op. Inmiddels zijn de verlaagde percentages bekend gemaakt.

Wijziging percentages

De premie wordt per 1 augustus 2021 als volgt vastgesteld:

  • De lage WW-premie wordt verlaagd van 2,7% naar 0,34%.
  • De hoge WW-premie wordt verlaagd van 7,7% naar 5,34%.

In de oorspronkelijke regeling is afgesproken dat er 5%-punt verschil moet zitten tussen de hoge en de lage premie. Met deze aanpassing blijft dit verschil gehandhaafd.

Voor werkgevers die per maand, half jaar of jaar aangifte loonheffingen doen, geldt de lagere premie voor het loon dat een werknemer vanaf 1 augustus 2021 geniet.
Voor werkgevers die per 4 weken loonaangifte doen, geldt de premieverlaging voor het loon dat vanaf 16 augustus 2021 (periode 9) wordt genoten.

Besparing

Voor een werknemer die fulltime werkzaam is op basis van het Wettelijk Minimumloon bespaart deze verlaging ongeveer € 200,- aan premie in 2021. Bij een modaal fulltime inkomen komt de besparing neer op ongeveer € 330,-.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan contact op met onze loonadvies specialisten. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: loonadvies@vanoers.nl.

Neem contact op

kim verhoeven-heinen
Kim Heinen
Manager HR Solutions
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
kim verhoeven-heinen
Kim Heinen

Schrijf u in voor de Van Oers nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kim Heinen
Kim Heinen | Manager HR Solutions
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem dan contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!