Vanoers.nlHR Solutions2-factor authenticatie

2-factor authenticatie 

2FA

De beveiliging van privacygevoelige gegevens wordt steeds belangrijker. Ook Loket.nl zit vol met persoonsgegevens en neemt daarom verschillende maatregelen om deze zo goed mogelijk te beschermen. 2-factor authenticatie is hier een voorbeeld van.

Authenticatie app

2-factor authenticatie betekent dat u, naast het opgeven van een gebruikersnaam en wachtwoord, een extra code op dient te geven om toegang te krijgen tot Loket.nl. Het is hiervoor mogelijk om gratis gebruik te maken van een handige app. Naast het invullen van de gebruikersnaam en wachtwoord heeft u in dat geval een mobiel apparaat nodig om de extra beveiligingsstap bij het inloggen te kunnen uitvoeren.

Hoe het werkt

Login in Loket.nl 3.0 en kies links onderin via Instellingen voor de button ‘2-factor authenticatie’. Doorloop eenmalig deze procedure en 2-factor authenticatie is vanaf dan voor u geactiveerd. Zodra u inlogt en gebruikersnaam en uw wachtwoord heeft opgegeven, zal Loket.nl vragen om een verificatiecode. Vul hier de code in die u terugvindt in de app op uw mobiel apparaat. De code die in de app wordt gegenereerd is een beperkte tijd geldig.

Met ingang van heden is het mogelijk gemaakt om de 2-factor authenticatie te verplichten bij gebruikers in Loket.nl. Wanneer uw contactpersoon Loonadvies een nieuwe werkgevergebruiker of afdelingsmanager aan dient te maken in Loket.nl, kunt u dus aangeven of de 2-factor authenticatie daarbij verplicht geactiveerd dient te worden of niet.

De helpdeskpagina van Loket.nl biedt indien nodig extra informatie omtrent het instellen van de 2-factor authenticatie.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over 2-factor authenticatie in Loket.nl? Neem dan contact op met uw contactpersoon van Loonadvies.

Neem contact op

Amber van Gorkum
Senior payroll specialist
  • icon
Amber van Gorkum

Schrijf u in voor de Van Oers nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van Oers Loonadvies

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

Van Oers Loonadvies neemt deze verantwoordelijkheid graag van u over. Wij geven u graag advies op maat en bieden ondersteuning. Bijvoorbeeld op het gebied van loonadvies, salarisadministratie, arbeidsrecht, loonbelasting en sociale zekerheid.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen
Amber van Gorkum
Amber van Gorkum | Senior payroll specialist
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Onze specialisten helpen u graag verder!