Vanoers.nlHR SolutionsToepassing anoniementarief in 2023

Toepassing anoniementarief in 2023 

Toepassing anoniementarief in 2023

Als de werknemer niet zijn volledige of juiste gegevens heeft opgegeven, zoals zijn naam, adres of burgerservicenummer (BSN), moet het anoniementarief van 52% worden toegepast. Als de werknemer u in de loop van het jaar alsnog de volledige en juiste gegevens aanlevert, past u vanaf dat moment het reguliere tarief toe.

Anoniementarief herstellen

Tot en met 2022 was het niet toegestaan om inhouding op basis van het anoniementarief te herstellen, de werknemer kan deze inhouding wel later verrekenen via zijn aangifte inkomstenbelasting.

Vanaf het jaar 2023 is het toegestaan om eerdere inhouding loonbelasting/premie volksverzekeringen tegen het anoniementarief te herstellen na ontvangst van de juiste en volledige gegevens. Dit mag als dit gebeurt binnen hetzelfde kalenderjaar. Er dienen dan correcties voor de eerdere aangiften van dat jaar verzonden te worden naar de Belastingdienst.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan contact op met onze loonadvies specialisten. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: loonadvies@vanoers.nl.

Neem contact op

Bron: Nieuwsbrief loonheffingen 2023

kim verhoeven-heinen
Kim Heinen
Manager HR Solutions
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
kim verhoeven-heinen
Kim Heinen
Van Oers Loonadvies

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

Van Oers Loonadvies neemt deze verantwoordelijkheid graag van u over. Wij geven u graag advies op maat en bieden ondersteuning. Bijvoorbeeld op het gebied van loonadvies, salarisadministratie, arbeidsrecht, loonbelasting en sociale zekerheid.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kim Heinen
Kim Heinen | Manager HR Solutions
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!