Vanoers.nlHR SolutionsThuiswerkvergoeding definitief omhoog per 2023

Thuiswerkvergoeding definitief omhoog per 2023 

Thuiswerkvergoeding definitief omhoog per 2023

Sinds 1 januari 2022 is het mogelijk om een onbelaste thuiswerkvergoeding te geven van €2,- per thuiswerkdag. Deze vergoeding valt onder de gerichte vrijstellingen in de loonheffingen. In de wet is vastgelegd dat de onbelaste thuiswerkvergoeding jaarlijks wordt geïndexeerd aan de hand van de tabelcorrectiefactor. Per 1 januari 2023 gaat de onbelaste thuiswerkvergoeding omhoog naar €2,15 per dag.

Geen samenloop

Net zoals in het afgelopen jaar is er geen samenloop mogelijk van een onbelaste reiskostenvergoeding en een onbelaste thuiswerkvergoeding indien de werknemer op één werkdag zowel thuis werkt als naar een vaste werkplaats reist.

Vast patroon

Het geven van een vaste maandelijkse thuiswerkvergoeding is ook mogelijk als er sprake is van een vast patroon. Stel dat een werknemer met een vijfdaagse werkweek één dag per week thuiswerkt, dan kunt u hiervoor een vaste vergoeding geven op basis van de 214 dagen regeling. Deze methode kennen we ook van de vaste reiskostenvergoeding. De berekening is dan als volgt: 214 dagen x €2,15 per dag komt neer op € 460,10 per jaar. 1/5e deel hiervan komt neer op € 92,02 per jaar en € 7,67 per maand.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan contact op met onze loonadvies specialisten. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: loonadvies@vanoers.nl.

Neem contact op

kim verhoeven-heinen
Kim Heinen
Manager HR Solutions
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
kim verhoeven-heinen
Kim Heinen
Van Oers Loonadvies

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

Van Oers Loonadvies neemt deze verantwoordelijkheid graag van u over. Wij geven u graag advies op maat en bieden ondersteuning. Bijvoorbeeld op het gebied van loonadvies, salarisadministratie, arbeidsrecht, loonbelasting en sociale zekerheid.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kim Heinen
Kim Heinen | Manager HR Solutions
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!