Vanoers.nlHR SolutionsNieuw schooljaar, nieuwe mogelijkheid subsidie praktijkleren

Nieuw schooljaar, nieuwe mogelijkheid subsidie praktijkleren 

Nieuw schooljaar, nieuwe mogelijkheid subsidie praktijkleren

Tot 2023 stelt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) jaarlijks de Subsidie praktijkleren beschikbaar. Het schooljaar 2020-2021 is weer gestart. Heeft u een werknemer die een opleiding volgt die in aanmerking komt voor de Subsidie praktijkleren?

Subsidie aanvragen

De voorwaarden voor de Subsidieregeling Praktijkleren verschillen per onderwijscategorie.

Begeleidt u in het nieuwe schooljaar een vmbo-leerling, een mbo-bbl-deelnemer of een hbo-student? Zorg er dan voor dat u de benodigde administratie bijhoudt. U kunt dan na afloop van het schooljaar de subsidie aanvragen.

Als u een (nieuwe) werknemer in dienst neemt in het kader van een opleiding, vraag dan na of de Subsidieregeling Praktijkleren van toepassing is. U kunt dit doen bij de leerling zelf, bij de onderwijsinstelling, maar desgewenst kunnen ook wij voor u onderzoeken of de opleiding voldoet aan de voorwaarden voor deze regeling. Is de subsidie van toepassing geef dat dan ook meteen aan de salarisadministratie door. Wij zullen u infomeren zodra de aanvraagperiode voor de subsidie weer geopend is.

Subsidiebedrag

Het maximale subsidiebedrag is € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats. Bij een overschrijding van het beschikbare subsidiebudget per onderwijscategorie wordt het budget evenredig verdeeld over de ingediende aanvragen in die categorie.

Extra subsidiebedrag BBL leerplek

Erkende leerbedrijven in de sectoren landbouw, horeca en recreatie kunnen bovenop de gebruikelijke subsidie praktijkleren een extra subsidiebedrag aanvragen als zij een BBL leerplek aanbieden. De hoofdactiviteit van het erkende leerbedrijf dat de opleiding in de praktijk verzorgt, moet bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staan onder één van de SBI-codes voor landbouw, horeca of recreatie.

Meer weten?

Heeft u werknemers waarvoor u nog de subsidie over het schooljaar 2019/2020 aan wil vragen? Neem dan tijdig contact op met uw contactpersoon van Loonadvies. De aanvraag dient uiterlijk 16 september 2020 om 17.00 uur binnen te zijn! Indien gewenst kunnen wij deze aanvraag voor u indienen.

Bent u nog geen klant bij ons en/of twijfelt u of u of u voor een werknemer recht heeft op de subsidie? Neem dan contact met ons op via 076-5025700 of loonadvies@vanoers.nl.

 

Angela Veraart
Angela Veraart
Belastingadviseur
Contact
  • icon
Angela Veraart
Angela Veraart
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Angela Veraart
Angela Veraart | Belastingadviseur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.