Vanoers.nlHR SolutionsWaarom secundaire arbeidsvoorwaarden steeds belangrijker worden

Waarom secundaire arbeidsvoorwaarden steeds belangrijker worden 

Waarom secundaire arbeidsvoorwaarden steeds belangrijker worden

Salaris is op dit moment één van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden op de arbeidsmarkt, maar ook secundaire arbeidsvoorwaarden worden steeds belangrijker. Werknemers hechten steeds meer waarde aan zaken zoals persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit en werk-privébalans.

Goed werkgeverschap

In de huidige arbeidsmarkt zien we dat het zijn van een goede werkgever, ook wel goed werkgeverschap, doorslaggevend is voor (potentiële) werknemers. Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, die bijvoorbeeld werk-privébalans bevorderen, steunen dit goede werkgeverschap. In de krappe arbeidsmarkt van vandaag zijn het juist deze punten die werknemers niet alleen langer behouden, maar die ook potentiële werknemers over de streep trekken.

We kennen de traditionele secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een pensioenplan, een leaseauto of reiskostenvergoeding. Tegenwoordig zijn er daarnaast nog vele andere creatieve secundaire arbeidsvoorwaarden om als werkgever te overwegen. Te denken valt aan:

  • Hybride werken/thuiswerken
  • Flexibele werktijden
  • Opleidingsbudget
  • Teambuilding activiteiten / gratis lunchen op de zaak
  • Sportschool abonnement of korting op sporten
  • Leasefiets/fietsplan

Dit zijn een aantal voorbeelden, maar er zijn talloze secundaire arbeidsvoorwaarden om te overwegen. Durf hier als werkgever creatief in te zijn en luister naar de behoeften van uw (potentiële) werknemers. Schroom niet om transparant te zijn en het volledige aanbod van a-z. te benoemen. Dit zal uw positie in de arbeidsmarkt versterken, zowel op gebied van behoud als werving van werknemers.

Meer informatie

Benieuwd wat uw onderneming aantrekkelijk maakt en hoe u het volledige arbeidsvoorwaardenpakket kunt gebruiken voor behoud én werving van medewerkers? Of wilt u kijken naar mogelijkheden om bepaalde secundaire arbeidsvoorwaarden in te zetten? Neem contact op via onderstaande button of per mail: hrsolutions@vanoers.nl.

Neem contact op

Valerie Volkers
Valerie Volkers
Senior HR-specialist
HR Solutions

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

Als u alles goed geregeld heeft voor uw mensen, investeert u direct in de toekomst van uw bedrijf en onderneemt u met voorsprong. Dat is hoe we er bij Van Oers naar kijken. Daarom adviseren onze specialisten van HR Solutions u over alles wat te maken heeft met loonadministratie en personeelszaken, zodat u financieel en juridisch alles op orde heeft en vanuit daar kansen kunt creëren.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Valerie Volkers
Valerie Volkers | Senior HR-specialist
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!