Vanoers.nlHR SolutionsDe premie voor de PAWW is voor 2021 vastgesteld op 0,5%

Update: De premie voor de PAWW is voor 2021 vastgesteld op 0,4% i.p.v. eerder genoemde 0,5% 

De premie voor de PAWW is voor 2021 vastgesteld op 0,5 %

De Stichting PAWW (SPAWW) heeft deze nieuwe premie bekend gemaakt voor 2021. In 2020 bedroeg dit percentage nog 0,4%. Eerder genoemd was dat het percentage verhoogd zou worden naar 0,5%, maar er is toch besloten om dit jaar geen verhoging door te voeren. Het percentage zal dus 0,4% blijven komend jaar. De premie PAWW is een premie die volledig door de werknemer betaald wordt. De werkgever is verantwoordelijk voor een juiste aangifte bij de PAWW. Jaarlijks wordt in september het bijdragepercentage vastgesteld door de Stichting. Naar verwachting stijgt in 2022 het percentage verder door naar 0,6 %.

Uitkering

De PAWW komt tot uitkering na afloop van de wettelijke WW- of loongerelateerde WGA-uitkering. Deze uitkering kent een duur van maximaal 14 maanden. De SPAWW is in 2016 opgericht voor de aanvulling op het inkomen bij WW en WGA. Deze uitkeringen werden in 2016 verkort van 38 maanden naar maximaal 24 maanden. Inmiddels heeft een groot aantal cao’s in Nederland zich aangemeld bij de SPAWW. Daardoor is de regeling voor de deelnemers van die betreffende cao verplicht gesteld. Jaarlijks wordt er door de Stichting een steekproef afgenomen onder werkgevers om te toetsen of de juiste bijdrage wordt ingehouden en afgedragen. Werkgevers zijn verplicht om hieraan medewerking te verlenen.

Meer informatie?

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact op met één van onze specialisten! U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: loonadvies@vanoers.nl.

Neem contact op

 

Bron: spaww.nl

kim verhoeven-heinen
Kim Heinen
Manager Loonadvies
Direct contact
  • icon
kim verhoeven-heinen
Kim Heinen
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

kim verhoeven-heinen
Kim Heinen | Manager Loonadvies
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Vul het contactformulier in of laat een terugbelverzoek achter.