Vanoers.nlHR SolutionsPreboarding in Loket.nl

Preboarding in Loket.nl 

Preboarding

Vanaf nu is het mogelijk de preboarding van werknemers te regelen in Loket.nl. Preboarding bespaart tijd en brengt structuur aan in het verzamelen van de werknemersgegevens. Wie wil dat nou niet?

Nieuwe werknemer in dienst

Wanneer een nieuwe werknemer in dienst komt, kunt u met de Preboarding-functionaliteit structuur aanbrengen in de aanlevering van de benodigde persoonsgegevens. De werknemer kan via een beveiligde omgeving zijn/haar persoonsgegevens, adresgegevens en bankgegevens versturen naar de werkgever. Deze gegevens verschijnen in Loket.nl en u kunt deze vervolgens verwerken en aanvullen bij het aanmaken van het nieuwe dienstverband.

Let op! Deze functionaliteit is alleen beschikbaar in Loket.nl 3.0 en dus niet in Loket.nl Classic.

Als werkgever opent u Loket.nl 3.0 en navigeert u via het menu aan de linkerkant naar het tabblad ‘HRM’. Vervolgens kiest u voor de optie ‘Concept werknemer’. Deze pagina heeft vanaf heden rechts bovenin een rode button ‘Werknemer uitnodigen’. Met enkel de naam en het mailadres van de nieuwe werknemer kunt u vervolgens de uitnodiging verzenden.

Heeft de medewerker alle gegevens ingevuld, dan kunt u deze conceptwerknemer selecteren bij het aanmaken van een nieuw dienstverband. U hoeft enkel nog de contractgegevens aan te vullen en de medewerker is toegevoegd aan de salarisadministratie.

Qwoater

Maakt u als werkgever gebruik van de module Qwoater (dossiervorming)? Dan heeft de Preboarding nog een extra functionaliteit. De werknemer kan via de beveiligde omgeving ook direct een kopie van het identiteitsbewijs toevoegen. Let op dat deze functionaliteit u als werkgever niet ontslaat van de wettelijke verplichting om daadwerkelijk het identiteitsbewijs van een nieuwe werknemer te verifiëren en te controleren op echtheid. De werknemer zal dus bij indiensttreding het originele document altijd nog moeten tonen.

Op de helpdeskpagina van Loket.nl kunt u verschillende video’s bekijken waarin de stappen doorlopen worden:

Nieuwe medewerkersgegevens in Loket.nl

Welke stappen dient de werknemer te doorlopen?

Meer informatie?

Vragen over deze optie in Loket.nl? Neem dan contact op met uw contactpersoon Loonadvies of bekijk de helpdeskpagina van Loket.nl.

Neem contact op

kim verhoeven-heinen
Kim Heinen
Manager HR Solutions
Bekijk onze open-staande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
kim verhoeven-heinen
Kim Heinen

Schrijf u in voor de Van Oers nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Van Oers Loonadvies

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

Van Oers Loonadvies neemt deze verantwoordelijkheid graag van u over. Wij geven u graag advies op maat en bieden ondersteuning. Bijvoorbeeld op het gebied van loonadvies, salarisadministratie, arbeidsrecht, loonbelasting en sociale zekerheid.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen
Kim Heinen
Kim Heinen | Manager HR Solutions
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Onze specialisten helpen u graag verder!