Vanoers.nlHR SolutionsKlopt het pensioen van uw arbeidsongeschikte werknemer wel?

Klopt het pensioen van uw arbeidsongeschikte werknemer wel? 

Klopt het pensioen van uw arbeidsongeschikte werknemer wel?

Indien een werknemer langdurig arbeidsongeschikt wordt, dan staat zijn of haar wereld op zijn kop. Als werkgever probeer je de werknemer natuurlijk zo goed mogelijk te ondersteunen. Daarnaast komen er heel veel administratieve aandachtspunten bij. Eén van deze aandachtspunten is de pensioenopbouw en de inhouding en afdracht van pensioenpremies.

Pensioen

Veel werkgevers vergeten actie te nemen met betrekking tot het pensioen van een werknemer als deze arbeidsongeschikt wordt. Onterecht.

Arbeidsongeschiktheid heeft in veel gevallen invloed op de premies en opbouw van het pensioen. Als de werknemer (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt is bevonden in het kader van de WIA, dan gaat de pensioenopbouw geregeld (voor een deel) door. Dat noemen pensioenuitvoerders premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid. De pensioenopbouw is vaak wel minder dan wanneer de werknemer niet arbeidsongeschikt is en doorwerkt. Als u daar als werkgever te laat achter komt, dan moet u misschien wel over vele jaren premies aan de werknemer of het pensioenfonds betalen. Hiervoor gelden bij pensioenfondsen geen maximumtermijnen zoals deze er wel zijn bij de Belastingdienst.

Arbeidsongeschiktheid

Wij adviseren u als uw werknemer arbeidsongeschikt is altijd advies in te winnen bij uw pensioenfonds en alle betrokkenen, zoals uw salarisadministratie, te informeren.

Meer weten?

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon voor de loonadministratie, of met Angela Veraart.  U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: loonadvies@vanoers.nl.

Neem contact op

Angela Veraart
Angela Veraart
Belastingadviseur
Bekijk onze openstaande vacatures op Werken bij Van Oers.
  • icon
Angela Veraart
Angela Veraart
Van Oers Loonadvies

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

Van Oers Loonadvies neemt deze verantwoordelijkheid graag van u over. Wij geven u graag advies op maat en bieden ondersteuning. Bijvoorbeeld op het gebied van loonadvies, salarisadministratie, arbeidsrecht, loonbelasting en sociale zekerheid.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Altijd up-to-date blijven met Van Oers

Schrijf u meteen in voor de Van Oers nieuwsbrief.
Schrijf u in
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Angela Veraart
Angela Veraart | Belastingadviseur
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!