Vanoers.nlHR SolutionsUw medewerker krijgt een kindje, wat nu?

Uw medewerker krijgt een kindje, wat nu? 

Uw medewerker krijgt een kindje, wat nu?

Wanneer (de partner van) een medewerker in verwachting is, of een kindje krijgt vanuit adoptie of pleegzorg, moet u een aantal zaken goed regelen. Er is de laatste jaren veel gewijzigd op het gebied van de verschillende verlofsoorten en zaken waar u als werkgever rekening mee dient te houden. Dit begint al op het moment dat uw medewerker aangeeft zwanger te zijn, dan krijgt u te maken met extra regels en rechten voor zwangeren.

Aanvullende regelingen

Op het gebied van verlof zijn er aanvullende regelingen bijgekomen voor beide ouders, om tijd door te kunnen brengen met het kindje. Het is natuurlijk van belang om te weten welke regelingen er zijn en waar uw medewerkers recht op hebben. U moet goed op de hoogte zijn van de verplichtingen en wet- en regelgeving inzake dit verlof. Maar u heeft natuurlijk ook te maken met de continuïteit op de werkvloer.

Maar hoe zit het eigenlijk met loondoorbetaling. En wat als mijn medewerker zwanger is van een meerling? Of te maken krijgt met vroeggeboorte of een ziekenhuisopname? Wij helpen u graag. In onze whitepaper ‘Uw medewerker krijgt een kindje, wat nu?’ vindt u alles wat u moet weten over dit onderwerp en geven wij aan waar u mee te maken kunt krijgen en wat u moet regelen.  Deze whitepaper is kosteloos te downloaden via onderstaande button.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan contact op met onze specialisten. U kunt contact opnemen via onderstaande button of per mail: info@vanoers.nl.

Neem contact op

 

  • icon
Van Oers Loonadvies

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

Van Oers Loonadvies neemt deze verantwoordelijkheid graag van u over. Wij geven u graag advies op maat en bieden ondersteuning. Bijvoorbeeld op het gebied van loonadvies, salarisadministratie, arbeidsrecht, loonbelasting en sociale zekerheid.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Suzy Buijzen
Suzy Buijzen | Senior jurist
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!