Vanoers.nlHR SolutionsHaal voordeel uit de leasefietsregeling binnen uw onderneming

Haal voordeel uit de leasefietsregeling binnen uw onderneming 

Haal voordeel uit de leasefietsregeling binnen uw onderneming

Volgens de overheid kunnen werknemers vaker de fiets pakken om naar hun werk te gaan, maar doen ze dat niet uit gewoonte. Om hen te stimuleren vaker voor de fiets te kiezen, is een nieuwe campagne gestart; Kort ritje? Da’s zo gefietst! Als werkgever heeft u mogelijkheden om het fietsen van de werknemers extra te stimuleren. Eén van de mogelijkheden is de leasefiets van de zaak.

Leasefietsregeling populair

De leasefiets wordt namelijk alsmaar populairder in Nederland, met een aantal goede redenen:

  • de werknemer betaalt 7% bijtelling, waarmee privégebruik is afgekocht;
  • u kunt de regeling bijna kosteloos aan uw werknemers aanbieden;
  • de werknemer kan van een bruto-netto voordeel profiteren indien brutoloon uitgeruild mag worden ten behoeve van de leasefiets, indien deze onderdeel is van een cafetariaregeling;
  • de leasefiets gaat buiten de vrije ruimte van de werkkostenregeling om;
  • de leasefiets heeft meestal een goede verzekering en onderhoudspakket.

Kosten leasefietsregeling

Wanneer u een leasefiets aan een werknemer ter beschikking stelt, is het raadzaam goed te bepalen welk deel van de leasekosten voor uw rekening zijn en welk deel de werknemer dient te betalen. Er zijn drie mogelijkheden om dit in te richten:

  • De werkgever betaalt de volledige leasekosten, enkel de bijtelling van 7% wordt tot het loon van de werknemer gerekend.
  • De leasekosten worden gedeeld tussen werkgever en werknemer, waarbij de bijtelling van 7% van toepassing is voor de werknemer.
  • De regeling faciliteren met een cafetariaregeling, hierbij komen zowel het leasebedrag als de bijtelling van 7% voor rekening van de werknemer. De werknemer profiteert echter wel van een bruto-netto voordeel omdat hij de leasekosten kan uitruilen met zijn brutoloon.

Meer informatie

Benieuwd wat de voor- en nadelen van de opties voor u zijn? Of heeft u andere vragen zoals: Is de leasefiets te combineren met andere vervoersmiddelen? Of welke optie is het meest voordelig voor mij en mijn werknemers? Wij kunnen met u meedenken over de meest passende regeling voor uw organisatie. U kunt contact opnemen met onze specialisten van HR Solutions via onderstaande button of per mail: hrsolutions@vanoers.nl.

Neem contact op

Milika Putters
Milika Putters
HR-specialist
HR Solutions

Wilt u zeker zijn van een correcte en betrouwbare salarisadministratie?

De specialisten van HR Solutions ondersteunen en adviseren u bij alles wat met uw personeel te maken heeft. Salarisadministratie, arbeidsrecht, sociale zekerheid en loonbelasting en HR-advies en werving.
Meer informatie
Loonadministratie zelf doen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Melanie Kaljouw
Melanie Kaljouw | Teamcoördinator HR
Wilt u meer informatie over dit onderwerp?
Neem contact op met onze specialisten via onderstaand telefoonnummer of e-mailadres. Zij helpen u graag verder!